Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatnost
Povratak na članak

Za manipulaciju listom dužnika globa od 20 do 
40 tisuća kuna

Objava podataka o poreznim dužnicima ne smije ići dalje od svrhe zbog koje je ta lista objavljena

Komentari 26

DU
Deleted user
10:24 13.08.2012.

BRAVO!

VL
AA
aabbcc
10:14 13.08.2012.

. Ovakve liste su normalna stvar kako bi gradjani i poslodavci mogli znati sa kim imaju posla i ne sklapati iste sa sumljivim osobama neplatisama...Od koga i radi cega da se stiti Lopovluk ?

VL
DU
Deleted user
10:22 13.08.2012.

Tko je našao svoje ime ili ime svoje tvrke odnosno svog obrta na popisu više nikad neće glasovati za SDP, do kraja života. Ukratko, SDP je preko Linića koji vrši presiju izgubio "na mah" skoro cijelu Marakanu potencijalnih glasača. Sve ima svoju političku cijenu!

VL
DU
Deleted user
10:24 13.08.2012.

ja nisam nikad ni glasao za SDP/HDZ ja razmišljam

VL
IS
isuskristkomunist
10:26 13.08.2012.

Dubravko BIlic, profesor Hrvatskog i knjiznicar, moze puhati u rog. Ako proba nekom naplatiti kaznu za obradjivanje/objavu vec objavljenih podataka izgubit ce na sudu, a onda ce izgubiti posao koji je dobio politicki i o kojem ocigledno nista ne zna. Ako su podaci javno objavljeni na stranicama min. fin. onda su javni i dostupni svima. Slicno je s podacima o kreditima koje HROK obradjuje i dijeli sa privilegiranom grupom na trzistu (banke) BEZ dozvole klijenata i bez da su ti podaci stavljeni na web javno (dakle ovo je slucaj koji ide puno dalje od naknadne objave poreznih duznika). Ne moze se zakon primjenjivati na jedan nacin na jedne, a ne drugi na druge. Lista je javna i svatko ju moze koristiti i objavljivati isto kao sto svatko moze koristiti npr. podatke carine i visini carina i naknanda za uvoz. Pravo na javne podatke imaju svi pod istim uvjetima. To sto ste nesposobni i sto niste to znali napraviti na nacin da se podaci ne mogu kopirati - to je stvar vase nesposbnosti i za to bi vas trebalo tuziti i uzeti vam jedno 50 milijuna kuna. Nesposobna drzavna administracija koprca se u vlastitom neznanju. Predvodi ju ovaj put nesposobni profesor i knjiznicar. SMIJESNO.

VL
BD
Ben-Daniel
10:26 13.08.2012.

Ponosan sam sto sam Hrvat. Oni koji se ne ponse neg idu u Guzicu. Osvojli smo sest medalja u Londonu. Cestitam Braco iz daleke Australie!!!!

VL
IS
isuskristkomunist
10:42 13.08.2012.

Zasto nesposobni drzavni duznosnici u ovoj zemlji misle da mogu i imaju pravo mijesati se u sve? Cisti zaostatak socijalistickog razmisljanja.

VL
IS
isuskristkomunist
10:48 13.08.2012.

Ako je nesto javno objavljeno je javno - ne moze vise biti povjerljivo. Ne moze biti javno i povjerljivo u isto vrijeme. To je nebuloza koji moze predloziti samo profesor Hrvatskog i knjiznicar koji je posao dobio po politickoj liniji. To je kao predloziti da zrakoplov preleti od Zagreba do Berlina, a bez da se odvoji od zemlje.

VL
DU
Deleted user
11:02 13.08.2012.

Znači ako se lista samo gleda bez filtera u excellu onda je to OK a ako se filtrira po nekom kriteriju da se nešto može i pronać onda je za to predviđena kazna od 20000 do 40000 kn. Ovi nisu normalni! Lista je ili javna ili tajna. Ako su ju objavili onda je valjda javna,a filtriranjem se ne može doć do tajnih podataka pa to ne može bit kažnjivo..

VL
DU
Deleted user
11:06 13.08.2012.

Pričaju da će pokrenut postupke protiv onih koji su listu stavili u excell i dalje obrađivali.Ha ha ha ha...S kojom optužbom? Da nisu znali da će to što rade za mjesec i po postat kažnjivo.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
11:09 13.08.2012.

Ovo je usmjereno na inventivce koji su ponudili online usluge pretraživanja i tome slično. Valjda nisu podmazali odgovarajuće ili ponudili da dijele profit.

VL
Avatar mlohavi
mlohavi
11:13 13.08.2012.

Lopovi kradu na sve strane i bogate se i još da ih ne smiješ javno prozvat. Odjednom su njihova prava ugrožena...moš mislit. Većina građana podržava objavu liste dužnika, i to sa pravom podržava. Ovo je bio plus za SDP aa ne minus, kako bi neke garniture lopina iz bivše vlasti htjele.

VL
DU
Deleted user
11:14 13.08.2012.

Iskopirat listu sa weba u excell da se može filtrirat su osnove kompjuterske pismenosti.Morat će nam svima doć doma pregledat kompjutere, svi smo potencijalni prekršitelji ovog strašnog kriminalnog djela.Možda bi trebalo stavit izvan zakona i gledanje liste na monitorima većim od 15 inča jer i to doprinosi lakšem pronalaženju ičega iz ove liste.

VL
ST
stefj
11:24 13.08.2012.

Aha, krenulo je. Ova je idiotizam par excellence svojstven ovoj vladi... Podatak se može objaviti, ali se ne smije čitati, to vam se svodi na to. Sama javna objava podataka je sporna, onda se pribjegava raznim tumačenjima da bi se opravdalo nešto što se ne može... A sam popis? Kakva je razlika ako je objavljen pa porezna postupa po tome i ako postupa po njemu bez objave. Ili je trebalo opravdati 8 mjeseci kadroviranja i ne činjenja ništa.

VL
CA
cavecanem
11:25 13.08.2012.

ajme koja glupost, pa podaci su javni, objavila ih je država i sad je to kao svetinja i nitko ne smije to dirati šteta što je franz kafka umro, mislim da bi bio ugodno iznenađen kada bi vidio da jee hrvatska birokracija oživjela njegove ideje

VL
AT
atomised
11:25 13.08.2012.

Imam osjećaj da je više nego ikada dosada ova zemlja, i to zahvaljujući kadrovskim rješenjima ove vlade, otvorila jaz u društvu između svih onih na jaslama države koja jaši sve manji broj poreznih obveznika i tih potonjih. Umjesto da na servere ministarstva postave nove i bolje tražilice "računalni i pravni stručnjaci" tragaju za očito sposobnijim informatičarima kako bi ih kaznili jer su ponudili komforniju tražilicu. A što se tiče Finske, baš me zanima imaju li običaj u toj tehnološki naprednoj zemlji braniti ovako rigoroznim kaznama poludovršene proizvode. U ovoj zemlji u kojoj je nesposobna birokracija na svim razinama poput raka koji polako ubija ovo društvo politika kreće u ovakvu hajku na one koji se usude ponuditi superiornu uslugu. I to besplatnu. Ovako se ne ide naprijed. Mada mi je sad puno jasniji onaj čudnovati članak na stranicama VL-a od prije par dana kad se novinar snebivao nad tim istim privatnim tražilicama.

VL
IS
isuskristkomunist
12:07 13.08.2012.

Ekipi koja je stvar objavila preko jednostavnih trazilica treba platiti - a ne ih progoniti. Jer oni su zapravo doprinijeli boljem razumjevanju i laksem koristenju tog sadrzaja. Samo kad si profesor Hrvatskog i knjiznicar koji je posao dobio jer je clan neke stranke - ONDA TI JE TO TESKO ZA RAZUMIJETI jer imas tendenciju dokazati da voda nije mokra i da ptice govore francuski. To moze samo HR birokracija koja se vec davno odvojila od svega stvarnog u toj drzavi i zivi u izmisljenom balonu, zasticena od svega.

VL
IS
isuskristkomunist
12:13 13.08.2012.

cave men from Croatian state administration

VL
IS
isuskristkomunist
12:15 13.08.2012.

Smijes ali ne smijes - po zakonu moze, ali odrezat cemo ti kaznu. Htio bi ali ne bi htio. Hladno mi je - toplo mi je. --JADNO-- NIje ni cudo da nitko ne dolazi investirati sa takvim perverznim tumacenjem zakona. Ovaj tip iz Agencije za zastitu osobnih podataka bi trebao dobiti otkaz zbog pogresnog tumacenja zakona i unosenje nereda i zbunjenosti na trziste. Dajte mu otkaz ODMAH!

VL
SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:38 13.08.2012.

- Lista srama? nemojte me nasmijavat !

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.