Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZIVANJE NEREDA

Za makljažu nakon lanjske utakmice s Lokomotivom optužena 42 pripadnika Torcide i BBB-a, protiv 13-ice odbačena kaznena prijava

Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
28.06.2023.
u 09:39

Prema tužiteljstvu, motiv je dugogodišnja netrpeljivost pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, pa su dogovorili vrijeme i lokaciju sukoba, i to na javnom mjestu.

Još jedna "navijačka" masovna optužnica je podignuta, ovaj put protiv 42 osobe, koje se terete za -  izazivanje nereda. Optužnicu je podiglo ODO Zagreb, njome su za izazivanje nereda optuženi pripadnici BBB-a i Torcide, a neredi za koji su optuženi dogodili su se 30. listopada 2022. u Zagrebu. Tog dana Hajduk je u Zagrebu igrao utakmicu s Lokomotivom, a nakon završetaka utakmice, u Ulici Izidora Kršnjavog, došlo je do sukoba dvije navijačke skupine, a u optužnici se tvrdi  da je bila riječ o dogovorenom sukobu.

Prema tužiteljstvu, motiv je dugogodišnja netrpeljivost pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, pa su dogovorili vrijeme i lokaciju sukoba, i to na javnom mjestu. Tijekom sukoba udarali su se koristeći pri tome, kako navodi tužiteljstvo, razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene palice i druge predmete pogodne za ozljeđivanje... U tom međusobnom divljanju 11 osoba je bilo što lakše što teže ozlijeđeno.

Tužiteljstvo u optužnici traži produljenje mjera opreza, odnosno zabrane posjećivanja sportskih događanja za 16-icu navijača, koji se uz to u određeno vrijeme moraju javljati policiji. Isto tako, ODO Zagreb je odbacio kaznenu prijavu protiv 13-ice navijača jer tijekom istrage nije dokazano da su sudjelovali u izazivanju nereda. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: VL doznaje: Livaja kažnjen maksimalnom novčanom kaznom i ne smije igrati protiv Dinama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije