Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šverc 35 kg 'trave'

Kako su Toni i Jura zvali policiju jer nisu htjeli platiti tekliču

Marihuana
Foto: Ilustracija/ Ivana Ivanovic/PIXSELL
28.08.2015.
u 22:22

Partneri su smislili priču o nestanku robe, a sve kako ne bi, priznali su na sudu, platili 2000 eura Halimiju za prijevoz marihuane preko granice

Kako bi nasamarili svog partnera u švercu droge i ne platili mu 2000 eura za prijevoz “robe” iz Crne Gore, dvojica su dilera, priznat će kasnije na sudu, iskoristila čak i zagrebačku policiju. Afrim Halimi (49) dovezao je, po optužnici, pet kilograma “trave” iz Ulcinja u Zagreb.

Automobil su s marihuanom na odredištu preuzeli Jeton Elezi (30) zvani Toni i Ismail Behrami (50) zvani Jura. No, ubrzo su ga nazvali i rekli kako je roba ukradena. Štoviše, za krađu su optužili samog vozača i njegovu djecu koju je, inače, Halili vodio sa sobom kao paravan. Sami su to ispričali na Županijskom sudu u Osijeku, gdje su nedavno proglašeni krivima za šverc ukupno 35 kilograma marihuane u jesen 2013. Halimi je nepravomoćno osuđen na tri i pol, a Elezi i Behrami na po sedam i pol godina zatvora.

- Rečeno mi je samo da je droga nestala, nisam provjeravao. Elezi je rekao kako smo ju ukrali ili moja djeca ili ja te će nazvati policiju da se pronađu otisci prstiju – rekao je Halimi na sudu. Elezi je zaista potom prijavio provalu u vozilo i krađu torbe s laptopom i dokumentima i digao na noge, kako tvrde, PP Črnomerec. - I sam sam bio prisutan dok je policija pregledavala automobil – dodao je. Halimi je, inače, na sudu govorio kako je na cijeli “posao” s drogom pristao jer je bio u teškoj situaciji, netom prije zatvorio je pekarnicu u Zaprešiću, supruga mu je teško bolesna, a obitelj sa sedmero djece bez prihoda. -Novac za Halima je trebao donijeti vozač koji prometuje na relaciji Kosovo-Švicarska, nije stizao dan-dva pa je Ismail predložio da mu predočimo kako je roba ukradena. Kako bismo ga uvjerili u to, pozvao sam policiju da dođe pregledati auto, ali nismo napravili nikakav zapisnik – opisao je Elezi.

On se, pak, branio da je samo vozao Behramija za 200 eura po danu. Behrami je, tvrdio je, prodavao “travu” za 1200 eura po kilogramu. Ustvrdio je i kako mu je Behrami prije desetak dana na zatvorskom dvorištu “preko žice” prijetio. -To nije istina! Sve je ideja Jetona Elezija i roba je njegova. Ja sam u svemu tome ispao “papak” jer sam s njim putovao samo kao suvozač – rekao je, pak, Behrami u obrani. “Mozgovi” su šverca marihuanom, po optužnici, bili Jeton Elezi i Ismail Behrami, a prevozili su ju Afrim Halimi i Panina Ivani (49). Postupak je protiv žene, pak, razdvojen jer je ozbiljno bolesna. Drogu su kupovali na Kosovu i u Crnoj Gori te dovozili u Zagreb u Fiatu Ulysseu.

Svi četvero odlazili su najmanje dva puta, tereti se, u Ulcinj. Elezi i Behrami su tamo kupovali “travu” i skrivali ju u crne torbe u krovnim nosačima automobila. Marihuana je tako prevožena gotovo pred očima carinika. No, za upravljačem je sjedio Afrim Halimi, a uz njega i cijela obitelj. Na granici su govorili kako se vraćaju iz posjeta rodbini na Kosovu. Prevezli su tako, vjeruju istražitelji, najmanje deset kilograma “trave”, odnosno dva puta po pet kilograma. Kao prethodnica koja im je dojavljivala gdje su policijske patrole, pred njima su se u drugom automobilu vozili Elezi i Behrami. Drogu su od vozača ova dvojica preuzimala tek u Zagrebu. Po istom scenariju, pokušali su prevesti još 20 kilograma marihuane, kupljene na Kosovu, ali su Afrim Halimi i Panina Ivani zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo 15. studenog 2013. Carinici su u krovnom nosaču pronašli 20 paketa droge. Tereti ih se, među ostalim, za zločinačko udruženje.

>> Zaplijenili veću količinu droge na festivalu Momento Demento

>> Velika zapljena droge na području Klanjca i Marije Gorice

Komentara 42

DU
Deleted user
22:40 28.08.2015.

Ismail Behrami - Jura!..hahahaha! čisti domaći zagorec ! hahaha !

SU
Stipe.u.gostima
22:40 28.08.2015.

Albanci švercuju drogu? Ma nemoguce.....

SU
Stipe.u.gostima
22:43 28.08.2015.

Toni i Jura? Citam naslov i pomislim "Dealer Dalmatinac i Dealer Zagorec" - kad ono braca Šipci hohohoho

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije