Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li moguće

Za kaos s vlakovima u Japanu kriv je – puž

Ilustracija
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/PIXSELL
23.06.2019.
u 06:00

Ova priča podsjetila je na slučaj kada je lasica uzrokovala prestanak rada Velikog hadronskog sudarivača koji se nalazi u Švicarskoj 2016. godine.

Gotovo 30 vlakova stalo je, a s njima više od 12 tisuća ljudi, na japanskom otoku Kyushu u svibnju zbog nestanka struje, što je poremetilo promet na otočnim željeznicama. Tvrtka Japan Railways sada je rekla da je taj nestanak struje uzrokovao – puž.

Ostatke njegova tijela koje je pretrpjelo strujni udar i napravilo kratki spoj pronašli su u opremi pokraj tračnica.

Lokalni su mediji opisali da se vjerojatno uspio provući kroz malu rupu na rastavljaču.

Ova priča podsjetila je na slučaj kada je lasica uzrokovala prestanak rada Velikog hadronskog sudarivača koji se nalazi u Švicarskoj 2016. godine.

VIDEO Bešćutan napad: Prišli mladiću, nokautirali ga pa pobjegli, morao na operaciju:

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:47 23.06.2019.

Za kaos u Hrvatskoj krive su vinske mušice!

DU
Deleted user
07:55 23.06.2019.

Kod nas to uzrokuje šlampavi rukovodeći kadar. Šta reći kada vlak koji kreće iz Duge Rese do Karlovca (8km) kasni 10 minuta, ili od Ogulina (50 km) sat vremena. Razlog je vlak iz Splita koji je krenuo još "jučer" pa ga moraju čekati, a ljudi kasne na posao u Zagreb ili studenti na faks itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije