Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borzan

'Za izlazak iz krize treba više odlučnosti i u Hrvatskoj!'

Biljana Borzan
Marko Mrkonjic/PIXSELL
06.04.2014.
u 20:02

EU-zastupnica Borzan tom je prilikom prezentirala niz mogućnosti koje se, Hrvatskoj u cjelini, ali i svakoj općini, gradu i županiji, pruža temeljem punopravnog članstva u EU

U prepunoj dvorani vinkovačke gradske vijećnice zastupnica SDP-a u Europskom parlamentu, Biljana Borzan održala je još jednu od niza javnih tribina na temu "Europska unija – prilika, a ne prijetnja!". EU-zastupnica Borzan tom je prilikom prezentirala niz mogućnosti koje se, Hrvatskoj u cjelini, ali i svakoj općini, gradu i županiji, pruža temeljem punopravnog članstva u EU. No, da bi se te mogućnosti maksimalno iskoristile onako kako je to primjerice učinila Poljska, potrebna je bitno bolja i učinkovitija koordiniranost svih koji u Hrvatskoj u tome sudjeluju.

- Razočaranost naših ljudi što nakon ulaska u EU nisu osjetili bitan pomak nabolje, posve je razumljiv. Ali, treba biti realan. Članica smo tek 10 mjeseci, zemlje EU posljednjih godina proživljavaju veću ili manju krizu, a mi sami imamo golemi teret dugogodišnje krize, organiziranog potkradanja vlastite države, manje ili više svjesnog uništavanja vlastitog gospodarstva – rekla je Biljana Borzan odgovarajući na brojne upite Vinkovčana i članova SDP-a, koji su svoja pitanja s teme funkcioniranja Europskog parlamenta, "prebacili" na kolosijek domaćih aktualnih tema.

- Za toliko željeni izlazak iz ove dugogodišnje krize koja sve više prerasta u kolektivnu depresiju, nužne su korijenite promjene i znatno veća odlučnost svih – složila se zastupnica Biljana Borzan. Domaćin vinkovačke tribine, bio je Damir Rimac, predsjednik GO SDP-a Vinkovci i saborski
zastupnik.

Komentara 10

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
07:49 09.04.2014.

"- Za toliko željeni izlazak iz ove dugogodišnje krize koja sve više prerasta u kolektivnu depresiju, nužne su korijenite promjene i znatno veća odlučnost svih –" Točno, promijenimo naziv grada Korenice u Korijenicu i odmah će se vidjeti pobojšanje!

LB
lela.baborela
12:26 07.04.2014.

" Za izlazak iz krize treba više odlučnosti i u Hrvatskoj." Moja Borzan svi Vi lijepo pričate i HDZ, a pogotovo SDP-e, a kad se popnete na Vlast od tih obećanja ne bude ništa.

AA
aabbcc
09:36 07.04.2014.

Nikada vise Bogatasa nije bilo u RH a ona prica o krizi i neimastini. Svasta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije