Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žustra retorika

Za Grbina je Orešković 'lutka lutkara Karamarka', a poslao je i jasnu poruku zastupniku Mosta

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.01.2016.
u 11:32

Smatra kako će Tihomir Orešković trajati onoliko dugo "koliko Tomislavu Karamarku bude potrebno da 'mostovce' privuče k sebi".

SDP-ovac Peđa Grbin jutros je u emisiji Hrvatskog radija Poligraf opisao mandatara Tihomira Oreškovića kao "lutka kojim upravlja lutkar Tomislav Karamarko", piše HRT.  Budućoj Vladi Grbin ne daje previše izgleda za uspjeh jer se, prema njegovu mišljenju, previše priča o foteljama, a premalo o programu. Smatra kako će Tihomir Orešković trajati onoliko dugo "koliko Tomislavu Karamarku bude potrebno da 'mostovce' privuče k sebi". 

SDP-ovac se na svom Facebook profilu osvrnuo i na jučerašnju izjavu Ivana Lovrinovića iz Mosta koji je jučer u Otvorenom HRT-a kazao da je "10 milijardi kuna rezova u proračunu moguće napraviti bez rezanja plaća" i spomenuo da treba "zamrznuti drugi mirovinski stup" kako bi se smanjile potrebe za zaduživanjem države za mirovine.  "'Člankom 106. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima propisano je: 'Sredstva na osobnom računu člana mirovinskog fonda njegova su osobna imovina.' Ovo pišem jer želim da svim Lovrinovićima, Jakovčevićima i sličnima bude jasno da tim sredstvima ne mogu licitirati ni raspolagati kako im se prohtije. Također, ovo pišem i stoga što želim da budu svjesni da će svaka odluka koja bi išla za otimanjem sredstava iz drugog stupa građanima imati za posljedicu još jednu sudsku odluku, sličnu odluci Ustavnog suda o mirovinama iz devedesetih, a koju je ova država skupo plaćala zadnjih petnaestak godina", piše Grbina na Facebooku. 

"Nevjerojatno mi je da je ekonomski dio ekipe iz Mosta, na uštrb hrvatskih građana spreman rezati zdravstvo, obrazovanje, zagrabiti u mirovine građanima, a sve kako bi osigurao da oni koji su mešetarili nekretninama na to ne moraju platiti lipu poreza", zaključio je Grbin.  

>>Ivan Lovrinović: 10 milijardi kn rezova moguće je napraviti bez rezanja plaća

>>Orešković se odmah uhvatio posla premijera

Komentara 117

Avatar juricamesko
juricamesko
11:43 15.01.2016.

svaki komentar kojim bi opisao Peđu Grbina preblag je za VL a i takav bi mi zabranili pa neka si drugi slobodno daju mašti na volju.

Avatar abakus
abakus
11:40 15.01.2016.

Za Grbina je Orešković "lutka kojim upravlja lutkar Tomislav Karamarko"...? Izgleda da bi Grbin vrlo rado vlastitu poziciju lutka kojim upravlja Milanović preslikao i na druge ljude... Valjda mu je ipak malo lakše oko srca kad zamisli da su i drugi ljudi lutke na koncu kao što je on.

Avatar juricamesko
juricamesko
11:41 15.01.2016.

vlada nije niti počela sa radom a Milanovićevi pripuzi počinju sa provođenjem direktive velikog vođe "stvoriti ćemo im pakao".dakle,posve je jasno da će pripadnici Sdp u svakom trenutku ometati vladi rad,bacati klipove pod noge i pokušavati izazvati političku pa i ustavnu krizu gdje god stignu.nisu to narodni već nenarodni zastupnici.gledajući sinoć Otvoreno Lovrinović je rekao nešto sasvim drugo.to što se Grbin i Maras razumiju u ekonomiju kao Mara u krivi k.... problem je Sdp a ne nove vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije