Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTOV STRUČNJAK

Ivan Lovrinović: 10 milijardi kn rezova moguće je napraviti bez rezanja plaća

Ivan Lovrinović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.01.2016.
u 22:54

Budimir: Fiskalni kapacitet je preopterećen, porezi su preveliki i za građane i gospodarstvo

- 10 milijardi kuna rezova moguće je napraviti bez rezanja plaća - rekao je Mostov ekonomski stručnjak Ivan Lovrinović u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HTV-u.

Lovrinović je podsjetio da je Hrvatska u proceduri prekomjernog deficita i pod nadzorom Europske komisije i istaknuo kako su ove godine nužni zaokreti jer će 2017. u protivnom biti jako teška. 

- Mandatar je otišao na sastanak kako bi napravio korak i prije sastavljanja Vlade kako bi poslao poruku da misli nešto ozbiljno napraviti, ali to ne znači samo rezanja“, komentirao je odlazak Tihomira Oreškovića u Kitzbühel.

Josip Budimir iz Domoljubne koalicije fokus fiskalne prilagodbe i uravnoteženja proračuna vidi u rashodnoj strani proračuna. 

- Fiskalni kapacitet je preopterećen, porezi su preveliki i za građane i gospodarstvo - rekao je Budimir.

Ministar poduzetništva i obrta u Milanovićevoj vladi Gordan Maras štetnom smatra reformu mirovinskog sustava koju predlaže Lovrinović.

- Građani znaju da je to njihov novac koji štede kako bi si u budućnosti mogli isplaćivati mirovinu - rekao je Maras.

>> Orešković dobio imena 60 kandidata

>> Mogući sastav Vlade: Tko sve konkurira za ministre

Komentara 44

SS
sokac sa drave
23:35 14.01.2016.

Ustvari dolina suza se moze sprijeciti.Jednostavno treba strogi nadzor nad morskim turizmom i drzavne blagajne ce biti prepune.Svi koji varaju drzavu i neplacaju porez na goli otok.Dosta je bilo jednoga turistu prijaviti a devet ne.Ovo sto nam lopovi zele prodati pod uspijeh je velika prevara.Zarada od sedam osam milijardi Eura je obican vic ,groteksna farsa.Austrija zaradi za mjesec dana od skijanja sa manje turista dvadesetipet milijardi Eura.Znaci lova je tu samo je treba od teskih kameniti lopova pretociti u drzavnu blagajnu.Nismo mi sa sjevera dolazili giniti spasavati ih od Srba i sada da oni lijepo zive a nasa djeca od gladi bjeze u Irsku.

AN
antonelić
23:18 14.01.2016.

konačno riješena enigma : perpetuum mobile prve vrste !!!.. autor tvrdi : " 10 milijardi rezova a plaće iste " ... kandidat za hazu ... možda nobel ...

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
00:37 15.01.2016.

SDPov tuga, čemer i jad se ogleda u činjenici da su jednog Marasa poslali da ih zastupa, ha ha ha.... Ali, možda je to i dokaz kako ipak drže do riječi. Naime, nakon što su mu zabranili da govori u javnosti kao ministar, obećali su da će to moći.... čim odu sa vlasti. i to je to.... ha ha ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije