Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za Golemovićem raspisana tjeralica, on otvara građevinsku tvrtku

Istarska policija po nalogu riječkog suda danima je tražila Golemovića u njegovu domu u stanciji Diklić kod Poreča kako bi ga vratila u pritvor. Budući da ga nisu pronašli, MUP je raspisao tjeralicu.
30. listopada 2009. u 15:27 12 komentara 76 prikaza
Dražen Golemović

Dražen Golemović nije pobjegao pred hrvatskim zakonom u BiH, nego je u Banjoj Luci odlučio otvoriti građevinsko poduzeće.

Da ga kani otvoriti, rekao mi je prije četiri dana u Poreču, gdje sam ga zadnji put vidio, rekao nam je Predrag Jošanović, odvjetnik Dražena Golemovića, koji se odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Rijeci, zbog straha da kani pobjeći u BiH i tako izbjeći gonjenje po USKOK-ovoj optužnici u predmetu Ipsilon, mora vratiti u pritvor.

Otprije ima državljanstvo
Jošanović je dodao kako Golemović, budući da je rođen u Derventi, otprije ima državljanstvo BiH, a od vlasti BiH od isprava nedavno je zatražio osobnu iskaznicu.

– To je učinio kako bi si olakšao buduće poslovanje. Normalno je i da je zbog posla često putovao u BiH. Novo poduzeće trebalo bi krenuti od ponedjeljka ili utorka. Bio je najveći platiša poreza u Istri, a tereti ga se za lančić (koji je prema USKOK-ovoj optužnici u znak zahvalnosti darovao bivšoj državnoj tužiteljici Davorki Smoković, op. a.) – kaže Jošanović, dodajući kako će Golemoviću savjetovati povratak u slučaju pozitivnog rješenja Vrhovnog suda na žalbu protiv odluke o pritvoru koju će uskoro podnijeti. Jučer smo posjetili i Stanciju Diklići, u kojoj Glemović posjeduje kuću.

– Mi ga slabo poznajemo, nije baš druželjubiv, a pogotovo u posljednje vrijeme rijetko ga viđamo. Inače je u kući stalno kućna pomoćnica – rekli su nam mještani.

Zid i nadzorne kamere
Njihov oprez razumljiv je jer i Golemovićeva kuća, sagrađena u stilu “tradicionalnih istarskih vila”, nepristupačna. Ograđena je dvometarskim kamenim zidom, a nadzire se najmanje trima kamerama. Upravo u tim trenucima u kući, u čijem su dvorištu kraj bazena bili parkirani porsche cayenne i mini morris, bili su policajci.

Budući da ga policajci nisu pronašli kod kuće, o tome su obavijestili sud u Rijeci koji je naložio da se za njime putem Interpola raspiše međunarodna tjeralica. Temeljem tjeralice trebala bi ga potražiti policija BiH.

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • romictea:

    Malo soli mu na rep stavite bolje je od tjeralice

  • xychhr200:

    Ne želim biti vulgaran, ali moram reći: SEREM SE NA VEČERNJAKOV \"FORUM\" zbog načina i \"kvalitete\" ocjenjivanja. Pa kad ćete konačno srediti to SRANJE..???

  • Fieldhockey:

    Frajer je imao festu prije odlaska u Bosnu! I svi su to znali a nisu ništa poduzeli.