Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinski izvanredni izbori
Povratak na članak

Za EU 75 posto Ukrajinaca

Veliki poraz desnice, komunista i Julije Timošenko

Komentari 23

TH
thekurcula
14:16 28.10.2014.

Tip je u pravu - tri četvrtine IZAŠLIH na izbore dali su nečemu prednost. Ostaje ona četvrtina koja tome nije dala prednost, ostaju oni koji nisu izašli na izbore i ostaje cela istočna Ukrajina, zajedno sa Krimom, koja te izboree negira i uskoro će održati svoje izbore. Dakle, svi koji nisu dali podršku tome čemu jeste dala tročetvrtinska većina izašlih jesu daleko su brojniji pa ne znam čemu se onda Porošenko raduje. Osim tome da sad ima neki formalni razlog da protivno volji velikog dela svog stanovništa vodi Ukrajinu u sve veću bedu i zlo!

VL
KO
kojesta
09:46 28.10.2014.

pa jasno, kad je eu vec rekla da je spremna platiti njihove dugove, (merkelica),a ministar vanjskih poslova vec veli da im je ovih prvih 83 mrd eura premalo, koje li bezobraznosti.. trebalo ih je poslati u bankrot. njihova oligarhija ima sve te milijarde, velim, ljudskoj gluposti nema granica, jedva cekam krah.

VL
Avatar abcd
abcd
10:39 28.10.2014.

Biti ce onako kako gazda Putin kaze, a ne tetkice iz SAD i EU. Amen.

VL
Avatar spira
spira
14:08 28.10.2014.

PROPAST UKRAJINE: Šta govore brojke i statistika : Ukrajina je, do ušiju u dugovima Zapadu. I jednoznačno, Zapad neće uzdizati ukrajinsku ekonomiju. A i zašto bi to njemu bilo potrebno? Već davno sva zapadna proizvodnja preneta je ili u Južnužnu Ameriku, ili u jugoistočnu Aziju, ili u Kinu. U zemlje s jeftinom radnom snagom i klimom koja ne zahteva gradnju skupe proizvodne infrastrukture. Ovako ili onako, razvaljivanje industrije u Ukrajini, na kraju, dovešće do toga da se ona pretvori u poljoprivredni, sirovinski dodatak Zapada. A dalje – jednostavna aritmetika. Shodno poslednjem popisu 2001. godine, bilo je 48 miliona ljudi. Danas, po poslednjim podacima, negde oko 43 miliona (ako ne i manje)! Krim je otišao – to je minus dva i nešto miliona. Oko sedam miliona je na radu u inostranstvu, i većina od njih nikada se neće vratiti – to je još pet miliona manje. U bliskih 20–30 godina umreće 10–12 miliona (pošto smrtnost značajno prevazilazi natalitet). Još toliko će otići na Zapad odmah, čim se otvore granice s Evropskom unijom. Kada vlast oslabi, Istok Ukrajine će ili potpuno otići, ili će ga napustiti nekoliko miliona izbeglica (koji već aktivno odlaze i ne spremaju se da se vrate) – to je manje još tri do pet miliona… I šta na kraju ostaje? Trinaest miliona ljudi!!! I to po najoptimističnijem scenariju, koji pretpostavlja da će u zemlji kroz 30–40 godina ostati isključivo stari i deca.

VL
Avatar spira
spira
14:03 28.10.2014.

Niko ne kaže koliko je glasalo? samo se barata sa procentima koje koliko dobio od broja glasača. Očito da je na izborima glasalo samo nekih 6 miliona glasača Za drćavu koja ima nekih 50 miliona je strahovito malo. Na istočnie strahovito malo. Na istočni deo koji pod ratom je nekih 10 miliona . Znači da je ostaka stavnovništa oko 40 miliona. najmanje 25 miliona glasača je ostalo Očito da je je glasalo nekih 25% jer ostali nisu smeli da glasaju ili nisu mogli da glasaju sa partije i stranke koje su želeli.

VL
Avatar spira
spira
17:00 28.10.2014.

Proruske snage u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), na istoku Ukrajine, saopštile su danas da su oslobodile oko 150 ukrajinskih vojnika kao znak dobre volje. Vojnici su bili opkoljeni nekoliko nedelja nedaleko od sela Smeloje i ponestajalo im je hraneane i vode. Mnogi vojnici su prehlađeni i potrebna im je medicinska pomoć. . . . . . . . . . Porošenko može da računa na novih 150 glasova

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:35 28.10.2014.

Jos treba vidjeti koliko je % Europljana za prikljucenje bankrotirane Ukrajine pa da cujemo drugu stranu medalje. Lako je biti za klub miljardera, ali zele li vas u tom klubu miljarderi to je vec druga prica. Koliko Europljana hoce Ukrajinu?

VL
Avatar spira
spira
17:50 28.10.2014.

Dali neko može da kaže gde objavljeno broj glasača koji su glasali u Ukrajni . Samo se iznose procenti i procenti. Na osnovu čega novinar VL tvrdi da je za EUrupu 75% ukrajinaca Koliko je to stotina tisuća glasača glasalootina tisuća glasača glasalo za EUrupu.

VL
RA
Rangostar
20:41 28.10.2014.

Ali ova vlada mora reći svojim biračima da se pripreme za osteriti,osteriti i još više osteriti mjera. Kako će se to progutat vrijeme će pokazat.

VL
AA
aabbcc
08:51 29.10.2014.

75 posto Ukrajinaca ___ pa ovi bi mogi osramotiti Hrvate na referendumu za EU.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:53 29.10.2014.

I ja zelim u Bildeberg, samo me jos nisu pozvali. Pitam se zasto?

VL
XA
xaron
20:39 28.10.2014.

Turska, Kosovo,BH, Makedonija također hoće u EU, pa znamo šta EU o tome misli. Ne trebaju im oni kao ni Ukrajina, niko neće da uvozi bijedu i probleme.

VL
TO
tomzag
09:59 29.10.2014.

Vidjeli su kako je napredovala Bugarska i Rumunjska pa su ljubomorni. A naši susjedi Slovenci da ne govorim koliko su povećali svoje bogatstvo u EU. Sad smo i mi počeli sisati med i mlijeko. Nezaposlenost se prepolovila, investicije na sve strane. Milina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.