Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nužna oprema

Za dva nova respiratora, Grad Osijek uplatio 300.000 kuna na račun bolnice

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
26.03.2020.
u 13:46

KBC Osijek dužan je skrbiti se o približno 900.000 građana s područja svih pet slavonskih županija, odnosno osigurati intenzivno liječenje najtežih bolesnika

Dva respiratora za KBC Osijek osigurao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u hitnoj proceduri.

Odlukom o posebnoj sigurnosnoj mjeri ministra zdravstva, Klinički bolnički centar Osijek prije nekoliko dana imenovan je Primarnim respiratorno-intenzivističkim centrom za liječenje pacijenata oboljelih od virusa COVID-19. To konkretno znači da je KBC Osijek dužan skrbiti se o približno 900.000 građana s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, odnosno osigurati intenzivno liječenje najtežih bolesnika uz potporu mehaničke ventilacije s respiratorima, osnovnim alatom u liječenju zaraženih koje će upućivati devet općih i županijskih bolnica istočne Hrvatske.

- Klinički bolnički centar Osijek uputio je 23. ožujka apel gradovima i županijama Slavonije, Baranje i Srijema za pomoć pri nabavci respiratora za Primarni respiratorno-intenzivistički centar. Gradonačelnik Ivan Vrkić u hitnoj je proceduri odobrio financijsku pomoć u iznosu od 300.000 kuna za nabavku dva respiratora i potpisao Ugovor o financijskoj pomoći s ravnateljem KBC Osijek doc. dr. sc. Željkom Zubčićem. Sredstva su danas uplaćena na račun KBC-a - priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

- Grad Osijek ne sumnja da će svoj doprinos dati svi kojima je apel upućen, da ćemo se uz pomoć naših vrsnih liječnika i zdravstvenih djelatnika - uspješno nositi i s agresijom koronavirusa te je na koncu pobijediti - zaključeno je u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije