Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAVNI AMANDMANI

Za doživotnu vladavinu Putina 383 glasa za i nijedan protiv!

Vladimir Putin
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS/PIXSELL
1/3
11.03.2020.
u 19:48

Amandman koji je i sam podržao formalno bi “resetirao” broj njegovih predsjedničkih mandata na nulu

Ustavne promjene koje omogućuju Vladimiru Putinu da se ponovno kandidira za predsjednika na izborima 2024. godine prošle su jučer u donjem domu ruskog parlamenta, a kasnije i u senatu, čime je otvoren put za njegov mogući ostanak na vlasti do 2036. godine.

Putin (67), koji dominira ruskom političkom scenom dva desetljeća, bilo kao predsjednik ili kao premijer, obratio se u utorak u donjem domu parlamenta, Dumi, i među ostalim rekao da su u vrijeme krize ograničenja mandata manje važna.

Po ustavu, Putin mora odstupiti s dužnosti 2024. kada završava njegov drugi uzastopni, ukupno četvrti predsjednički mandat. Međutim, amandman koji je i sam podržao formalno bi “resetirao” broj njegovih predsjedničkih mandata na nulu.

Državna Duma jučer je izglasala tu promjenu zajedno s drugim ustavnim amandmanima s 383 glasa u trećem i završnom čitanju. Nitko nije glasao protiv, a 43 zastupnika bila su suzdržana. Dvadeset i četiri zastupnika bili su odsutna. Ako Ustavni sud, kao što očekuju Putinovi kritičari, da svoj blagoslov tom amandmanu i ako ga građani podrže na referendumu u travnju, Putin će se moći ponovno kandidirati za predsjednika 2024. godine.

Ključne riječi

Komentara 15

PL
@ploto@
22:36 11.03.2020.

Nosonje će dobiti živčani slom.Oni stalno maštaju da stave nekog svog bandita,kao onog Hodorkovskog ili Yatsenjuka i Porošenka u Ukrajini pa pa da konačno počnu pljačkati po Rusiji ko skakakvci kad opustoše njivu.

DU
Deleted user
20:10 11.03.2020.

Nesto slicno je bilo I kod jednonogog.

DU
Deleted user
20:39 11.03.2020.

Neka nam dugo živi ruski car,branitelj kršćanstva i europske uljudbe Vladimir Vladimirovič Putin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije