Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako nas ribe vide

Za dobru fotku u Kupu zaronile – obnažene Siščanke

aktovi
02.03.2011.
u 11:45

Trideset uglavnom crno-bijelih radova moći će se do 20. ožujka pogledati u fotogaleriji Siscia obscura

Kako nas vide ribe zna sisački fotograf Miroslav Arbutina Arbe, koji je nakon uspješnih podvodnih portreta ljubiteljima fotografije otkrio i drugi dio svoje trilogije – ženski akt. Međutim, za dobru fotku ovaj put u rijeku Kupu nisu zaronili poznati, već tajanstvene dame u službi dočaravanja ljepote divlje rijeke, ali i Siščanki. Idealan spoj stvorio je zanimljivu kompoziciju bestežinskog stanja tijela i mistične igre svjetla i sjene u zamućenoj vodi. O postignutom učinku najbolje svjedoči 30 fotografija uglavnom u crno-bijeloj tehnici izloženih u fotogaleriji Siscia obscura.


Drukčije nego u moru

– Snimanje u rijeci posve je drugačije od onoga u moru. Nedostaje bistrina pa se stječe dojam o beskonačnoj pozadini, toliko da se moramo pitati kako su uopće nastale te fotografije. Zato sam i izabrao akt, kako bi naglasio taj efekt. Cilj nije bila koloristička ljepota, nego upravo igra svjetla i sjene – kaže Arbutina. Ipak, nekoliko radova u boji prava su umjetnička djela, pojačana kontrastima crvene i zelene tkanine koja leprša u vodi. Kao pravi profesionalac, Arbe ne smatra da je akt tabu-tema u Sisku.

U službi umjetnosti

– Modeli su prijateljice koje imaju povjerenje u mene i ono što radim. S obzirom na zahtjevnost zadatka, snašle su se kao ribe u vodi – dodaje Arbe. Jedna od njih krasi mnoga izloženih djela.
– Snimati smo počeli prije nekoliko godina jer je valjalo sve uvježbati. Treba se snaći s rekvizitima i dugo držati dah, što mi nije bio problem. Ne zazirem od skidanja, sve je to u službi umjetnosti – kaže atraktivna Siščanka.
Arbutinov projekt Kako nas ribe vide počeo je 2008., a prije godinu dana izložio je njezin prvi dio. Treći nastavak prikazat će riječni biljni i životinjski svijet. Izložba je otvorena do 20. ožujka.

Komentara 1

TN
tamo-neka
18:23 02.03.2011.

..ovo jedino može biti za ekološku inspekciju...užas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije