Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Za dio Hrvatske izdan Meteoalarm: Kakvo nas vrijeme čeka za vikend?

Zagreb: Djevojke prošetale gradom u još uvijek laganoj odje?i
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.10.2023.
u 07:19

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdano je za dio obale. Velebitski je kanal u narančastom

Danas će biti djelomice sunčano vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar će puhati većinom slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdano je za dio obale. Velebitski kanal je u narančastom. "Puhat će pojačana do jaka, mjestimice moguća i vrlo jaka bura, osobito na širem senjskom području. Navečer ponovno pojačana bura", stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

No, idućih će se dana nastaviti stabilni vremenski uvjeti, u većini krajeva uz prolazno više oblaka, ujutro i mjestimičnu kratkotrajnu maglu.

VEZANI ČLANCI:

"Idućih dana u unutrašnjosti većinom sunčano, mjestimice uz kratkotrajnu jutarnju maglu. Jedino će nedjelja biti oblačnija i vjetrovita. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i jak, a s njim će stići hladniji zrak pa će ponedjeljak danju biti malo svježiji. Nakon vedre i u mnogim mjestima tihe subote, nad Jadran će povremeno stizati malo oblaka. U nedjelju će zapuhati umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar koji će navečer okrenuti na buru i jačati. Umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, već će u ponedjeljak popodne oslabjeti", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Kao da požar nije dosta: Pojavila se dimna pijavica na požarištu u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije