Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petrinja dobila menzu

Za buduće učitelje i odgajatelje proradio novouređen restoran

Petrinja,učiteljski fakultet,menza
Foto: Antun Petračić
1/5
09.12.2014.
u 17:50

Suvremeno uređen i opremljen restoranski prostor danas su otvorili ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr.sc. Vedran Mornar i rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras

Tri raznovrsna kvalitetna menija, u dnevnih 150 obroka, među kojima i vegetarijansku hranu, uz izravno plaćanje 6,5 kuna, jer ostatak do 22,60 kuna doplaćuje ministarstvo, od sada imaju studenti Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta iz Zagreba.

Suvremeno uređen i opremljen restoranski prostor danas su otvorili ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr.sc. Vedran Mornar i rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras. Ministar je rekao da je studiranje bez prave prehrane prilično teško, ovakav restoran podiže i ujednačava standard, a dokaz je stvaranja jednake šanse svima jednako. Rektor je najavio otvaranje sličnih mjesta prehrane studentima u Sisku, Čakovcu i Varaždinu.

Nova kantina u zgradi studiranja osobito je potrebna za stotinjak studenata-podstanara po Petrinji, jer sada cijeli tjedan svakodnevno imaju kvalitetnu hranu iz sustava Studentskog centra Sisak. Zaposleno je šest novih kuharica i ostalog osoblja, istaknuo ravnatelj Božan Šutalo. Zadovoljstvo poboljšanom studentskom prehranom i ulaganjem u Petrinju, za koju je rečeno da je dugovječni grad učitelja i učiteljstva, izrazili su također dekan Učiteljskog fakulteta dr. sc. Ivan Prskalo, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i sisačko moslavački župan Ivo Žinić.

Prigodni program izveli su ženski pjevački zbor i tamburaški mješoviti studentsko-učiteljski sastav, za današnju svečanost postavljena je izložba Učiteljice i učitelji u Hrvatskoj 1849.-2009., a blagovaonicu je blagoslovio Josip Samaržija, župnik crkve sv. Lovre.

>>Skandal na faksu: Studentice suspendirali zbog kritiziranja referade!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije