Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen Šandor Kugler iz Baranje, koji je zatukao suprugu čekićem pa je zapalio

Za brutalno ubojstvo supruge dobio prisilno psihijatrijsko liječenje

presuda
Davor Javorović/PIXSELL
02.03.2010.
u 12:42

Kugler (68) je lani 24. kolovoza suprugu Jelu više puta izudarao čekićem po glavi, nakon čega je ona odmah preminula, a zatim ju je polio benzinom i zapalio u dvorištu obiteljske kuće.

Prisilno psihijatrijsko liječenje od šest mjeseci dobio je 68-godišnji Šandor Kugler iz baranjske Suze za brutalno ubojstvo supruge Jele koju je u kolovozu prošle godine najprije zatukao čekićem po glavi, a potom zapalio.

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku kojom je utvrđeno kako je 68-godišnjak ubio dvije godine mlađu ženu, no, s obzirom na to da su ga sudski vještaci proglasili neubrojivim, nije dobio zatvorsku kaznu.

Predsjednik sudskog vijeća Zvonko Vrban objasnio je kako je Kugler ubojstvo počinio u stanju paranoidne psihoze i nesvjestan značenja svoga postupka pa da zbog toga ne može kazneno odgovarati.

Podsjetimo, 68-godišnjak je lani 24. kolovoza suprugu Jelu više puta izudarao čekićem po glavi, nakon čega je ona odmah preminula, a zatim ju je polio benzinom i zapalio u dvorištu obiteljske kuće. Susjedima je odmah nakon ubojstva priznao što je učinio te im rekao kako ju je ubio jer je odlazila kod vrača u Mađarsku te da to nije više mogao trpjeti.

Kugleru je danas produljen i pritvor te mu je određen prisilni smještaj i liječenje u psihijatrijskoj ustanovi budući da ga je dvoje sudskih vještaka proglasilo neubrojivom osobom i opasnom za okolinu. Okrivljeni je nazočio raspravi, no nakon što ga je psihijatar dr. Nikola Mandić proglasio raspravno nesposobnim, uz pratnju pravosudnih policajaca vraćen je u osječki pritvor.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:29 02.03.2010.

Morkin je napisao predivan komentar na temu Kanibal ( engleski kanibal). Clanak star otprilike 20 dana. Sta reci? Svakako da ovaj covjek zasluzuje biti ubijen barem na isti nacin kao i njegova zena. Sistem koji takvog covjeka oslobodi krivnje jee zapravo nepotreban odnosno vrlo stetan po drustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije