Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Spasimo blokirane
Povratak na članak

Za banke sam bila prestara pa sam uzela kobni kredit 's bandere'

Ekskluzivno: prvi puta svoju priču o dugovima iznosi Miriam Kervatin, predsjednice Udruge Blokirani, te isitiče: previše je apsurda, previše se ljudi ubilo

Komentari 134

DU
Deleted user
08:40 12.03.2018.

Hrvatice i Hrvati! Imam hiljadu i sedamsto kuna invalidske mirovine. Živim sam. Dugova imam u iznosu O (slovima: nula kuna). Da li mislite da bi bilo pravedno da društvo i meni malo pomogne? Možda da osnujem udrugu onih koji podmiruju svoje obaveze?

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
08:56 12.03.2018.

preko tristotisuća eura kredita? financiranje školovanja sina i kćeri u inozemstvu? bogat društveni život? i krah. sada bi ja trebao naći razumijevanja za te i takve, a osuđivati banke i zadruge? u sedmom desetljeću života još uvijek malo toga razumijem iako se svojski trudim.

VL
DI
dirižabl
08:58 12.03.2018.

Uzeti kredit s bandere je kao žonglirati noževima i žaliti se da si se porezao

VL
KA
Karloho
09:21 12.03.2018.

Jad i bijeda...i sada bi svi drugi trebali platiti ovakav nepromišljeni i bahati potez dotične .

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:31 12.03.2018.

Ako sam dobro shvatio, gospodja trazi neko osiguranje preko drzave, gdje svi mi sudjelujemo u njezinim poslovnim greskama? U inozemstvu je nezamislivo slati djecu u strane zemlje na skolovanje a ne odplacivati svoje kredite. Uopce nemogu povjerovati sto je gospodja sve radila, u kakve rizike ulazila i sadao optuzuje... koga ... hrvatsko drustvo..? vlast...? Cijela prica je skoro surealna.

VL
DU
Deleted user
08:57 12.03.2018.

...jasno je da se gospođa malo zaigrala pa sada joj dolazi na naplatu. ....jasno je i to da legalizirana pljačka dužnika kroz kamatarenje i ovrhu dobro funkcionira.

VL
ST
stomiovotreba
09:42 12.03.2018.

Gospodja sada hoce nas novac?

VL
DU
Deleted user
09:08 12.03.2018.

Ne mogu vjerovati da sam to gore pročitao i još se nametnula kao "liderica" neke udruge blokiranih, a strckala > 300 tisuća eura kredita i sad se čudom ne može načuditi kako netko inzistira da se dug vrati! Pa gdje mi to živimo!? I sad bi proračun RH trebao "uskakati" da namiri banke u ime dugova privatnih osoba, s punom poslovnom sposobnosti, koji čak urbi et orbi izjavljuju da su bili megalomani!? I što država (res publica) ima s time odnosno svugdje u svijetu banke posluju s kolateralnim instrumentima osiguranja kredita i kad netko ne može vraćati, onda ih aktiviraju. Ovršni zakon kao takav je bio preduvjet da nas puste u EU, a u ovom konkretnom slučaju se radi o gotovini koja plasirana baš od strane EU članice s pretpostavkama (čitaj Ovršni zakon) da će banka kasnije moći u pravnoj državi RH vratiti iznos kredita koji je plasiran plus kamata, dakako. Znači, u jednom smjeru, kad treba pružiti ruke da im se isplati gotovina, onda je EU pravni poredak OK i kad radosno trljaju ruke što su se domogli golemog iznosa, koji odgovara 5-6 god. plaća američkog radnika, a kasnije kad treba vratiti - e onda napravila grešku, ne mogu ja to, ja blokirana itd. itd. Zaključno - sad će poreznim obveznicima kojima se "guli s leđa" s drakonskom stopom PDV 25 % i ostalim golemim nametima, na grbaču aterirati i ovakvi privatni avanturisti koji ne mogu nikako s ratama, a znali su s preko 300 tisuća eura baratati svojedobno!?

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:08 12.03.2018.

što nije prodala nekretnine kad nije mogla servisirati dugove? u čemu je problem? mislila je da bude nekak uspjela se izvući? nitko se ne izvuće iz tog stiska, a ona, 'poduzetnica' je mislila da bude. ja bih sad poreznu pitao kolki je porez gospođa plaćala tih godina, kad je mogla servisirati tolke kredite. znate, ono, plaća mi je tolko i tolko, iz nje plaćam kredit. a ako je novcima poduzeća podmirivala kredit za privat stambeni prostor, e onda imamo materijala i za sud, porezna prijevara. joj, pa da, na adresi kuće je bilo prijavljeno sjedište firme, pa je firma plaćala režije i kredite, sve jasno. čudo jedno...

VL
SA
sanikol
09:20 12.03.2018.

Nažalost ukoliko je većina blokiranih (svi sa preko par tisuća eura) napravila dugove po istom scenariju, sada ih uopće ne žalim. iI što bi ona sada htjela. Mnogi su izgubili novac na dionicama koje su u jednom trenutku imale veliku vrijednost i nisu ih tada prodali a danas ne vrijede niti 2% ondašnje vrijednosti. Kome da se žale što su izgubili silan novac ili da osnuju udrugu i maltretiraju vlast zbog svojih gluposti. Ne treba ulaziti niti u bankarske minuse po tekućem računu, zbog visokih kamata a kamo li uzeti kredit sa poziva sa bandere.. Žalim one koji nisu u stanju platiti režije i zbog toga im dolazi ovrha a svi drugi neka plate što su si skuhali radi zarade.

VL
TR
trinaestica
09:15 12.03.2018.

I sad će možda završiti i u Saboru kao onaj Aleksić u Živom zidu. Kakav je to stambeni kredit u kojem 300.000 eura dobivaš u kešu?

VL
KO
konoplja
08:34 12.03.2018.

Draga gospođo, živite iznad svojih mogućnosti, upustili ste se u riskantan posao i sada se nalazite tu gdje se nalazite. Osobno ste si sami krivi što ste dizali toliko velike kredite i jako loše ih ulagali, nitko vas nije tjerao na to nego ste htjeli riskirati za bolji život, vidimo kako je završilo. Realno, zar bi mi svi sad građani trebali pomagati vama jer ste eto dizali ogromne kredite i živjeli na visokoj nozi?!? Gospođo trebalo se štedjeti dok se imalo, kada se nema nema se i što uštedjeti.

VL
BL
blekpanther
10:26 12.03.2018.

"Vrtila" tudi novac,dizala kredite, placala studije djece u inozemstvu a nije proracunala jeli kreditno sposobna? Nezamislivo! A osnivati i voditi udrugu moze, opet nezamislivo! Sta preostaje clanovima te udruge drugo nego se ubiti kad vide tko ih vodi! Mozeli see udruga voditi bez novaca? Koliko znam nemoze! Pa ciji novac trosi ta "mesetarka"? Vas novac gospodo blokirani ili nas iz drzavnog proracuna!

VL
PE
pemar
09:52 12.03.2018.

ni malo ne žalim ovu gđu-poduzetnicu Više žalim one naivce koje će ona zastupati u toj udruzi

VL
AL
alf
09:20 12.03.2018.

Ona je dobar primjer pohlepne osobe. Ide se upustati u nesto o cemu nema pojma. Investirati na trzistu koje je novo, kao sto je to bilo s hrvatskim je previse nesigurno. Moj prijatelj me je nagovarao da isto ulozim u novo hrvatsko trziste, cijena dionica je isla pod nebo. Hvalio se kako zaradjuje dobro, prije 6 mjeseci mi je rekao da je to ulozeno vec zaboravio. Da je uspjela onda bi se hvalila kako je pametna kao oni koji su uzeli u svicarskom franku. Pogotovo, ona je toliko bila lakoma da je zaradjivala i na svojoj prijateljici. Nema zaljenja za njom i slicnima koji su lakomi. Zalim samo one koji su zivjeli u okvirima svojih realnih mogucnosti i nazalost dosli u tesku situaciju. Jednu stvar nikako ne razumijem, djeca imaju mobil koji kosta 500 i vise dolara a svi vicu kako je tezak zivot. Svoj sam platio 104 dolara, nije na ugovor i ima sve na njemu, jest samo je 4G ali za mene je odlican, obavljan vecinu poslova na njemu bez problema.

VL
ST
Startrack
11:02 12.03.2018.

Kako opce u Hrvatskoj postoje ti "blokirani". U USA ti uzmu kucu ako nemozes otplacivat kredit i toje to. Nevidim staje tu problem.

VL
Avatar Adolf
Adolf
10:45 12.03.2018.

Citiram. uredila sam tri stana, podigla velik kredit, 320 tisuća eura na 15 godina, sin otišao u inozemstvo raditi ostavio mamu u dugovima, kčer poslala u Ferenzu studirati. Sinćić je mogao poslati po koji EURo, kčerka je mogla i uu Puli studirati. Sad su RBA banke krive što se gospođa zaletila i svoje mogučnosti prekoračila. Eto sad se vidi zašto joj banke nisu kredit dale.

VL
DU
Deleted user
10:12 12.03.2018.

Digla 325 tisuca eura i sad place.Mogli su i moji roditelji dignuti pa nisu. Iskreno, oni su budale. Sad je najbolje kroz novine pricati kako su svi krivi osim nje same. A gospoda bi uredivala stanove.

VL
Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
12:35 12.03.2018.

Jos ce na kraju bandera biti kriva.

VL
L3
luka_37
12:43 12.03.2018.

Gospođo Miriam Kervatin..žalosno je da Vi predstavljate i zastupate one koji su u ovrhu upali zbog nemogučnosti plaćanja računa za osnovne životne potrebe...hvalite se uređenjem tri luksuzna stana, školovanjem djece u firenci, silnim dobitima na mešetarenju dionicama...iz kojih ste zbog svoje pohlepe došli u ovo stanje...gdje su Vam sada djeca koju ste vani školovali da Vam pomognu...nažalost Hrvatska i ne može naprijed zbog ovakvih kao što ste Vi...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.