Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dešifriranje namjera

Za analizu Putinova govora tijela Obama dao 165.000 $

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
08.03.2014.
u 12:00

Rusi kažu da je Janukovič doživio srčani udar, a Zapad pokušava dešifrirati namjere Putina

Na Krimu se jučer vodio rat, ali još ne oružjem, nego zbog popisa birača. Središnja izborna komisija iz Kijeva javila da je blokirala popise birača, ali separatisti na Krimu kažu da imaju popise i da je sve spremno za referendum u nedjelju 16. ožujka.

Moskva čeka Krim

Ruska Duma podupire priključenje Krima i sankcije sa Zapada nimalo ih ne odvraćaju, izaslanike s Krima u Moskvi srdačno su primili i izrazili im dobrodošlicu, bit će to dobrodošlica i u Rusku Federaciju ako za osam dana takva odluka bude donesena. Na Crvenom trgu u Moskvi organiziran je i skup podrške proruskom Krimu, okupilo se, javljaju mediji, čak 65.000 ljudi pod parolom “Mi smo zajedno”, uz pop-zvijezdu Olega Gazmanova.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Tatari, kojih na Krimu ima 12 posto, vjeruju da referendum neće biti pošten. Refat Čubarov, njihov vođa, kaže da se proruska vlast na Krimu priprema falsificirati rezultate. Vodi se i rasprava o tome tko je naručio ubojice koji su snajperima ubijali prosvjednike na Majdanu.

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton najavila je da će EU inzistirati na punoj istrazi snajperista, ali nije bilo riječi o autentičnosti snimka njezina razgovora s estonskim ministrom vanjskih poslova Urmasom Paetom, zbog koje se nagađa da su snajperiste angažirali pripadnici ultraradikalnih prosvjednika.

U Kijevu je, pak, utvrđeno da su snajperisti pucali sa zgrade ukrajinske narodne banke.

Prijeti smijući se

Ruski mediji javili su da je bivši predsjednik Viktor Janukovič u bolnici jer je doživio srčani udar. U medijima je Vladimir Putin i dalje najvažniji lik krimsko-ukrajinske krize, njemački Bild prenosi da je Obama za analizu Putinova govora tijela dao 165 tisuće dolara kojom bi trebalo odgonetnuti kada misli ozbiljno, a kada blefira. Za Putina se kaže kako istovremeno prijeti i smije se.

“Šalje trupe na Krim i odmah zatim očinski brblja s mladim reporterima”, ocijenili su stručnjaci. U misiji OESS-a na Krim ide i dvoje hrvatskih diplomata, kao civilni promatrači.

Komentara 47

DU
Deleted user
12:26 08.03.2014.

Janukovic sigurno nije dozivio srcani udat,najvjerovatnije Rusi su ga na tajno mjesto smijestili,da ne bi bio uhicen po medunarodnoj tjeralici.Ovo je komunisticki rukopis.

TI
tiganj
12:07 08.03.2014.

i sta kaze osmeh kgb-ovca, profesionalcem nad profesionalcima.

DT
dturina
13:03 08.03.2014.

Putin naprosto nije produkt zapadne mašinerije za štancanje političara koji imaju "dizajnirani" govor tijela u skladu s blesavim idejama zapadnjačke psihologije. Sama ideja da će se iz nečijeg ponašanja pred kamerama moći deducirati njegove namjere tako je glupa ideja da je samo Amerikanac mogao na nju doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije