Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFSKE MJERE U OPĆINI MARUŠEVEC

Za 60 beba rođenih u 2020. godini osigurali 130.000 kuna

bebe
Ivica Galovic/PIXSELL
08.01.2021.
u 19:15

Za kupnju obiteljske kuće Općina u Varaždinskoj županiji daje 30.000 kuna, a za rekonstrukciju ili adaptaciju stambenog prostora 15.000 kuna

Općina Maruševec u Varaždinskoj županiji isplatila je na račune roditelja djece rođene u posljednjih mjesec dana pomoć u iznosu od 28.000 kuna.

– Brinemo o svojim stanovnicima od njihovog rođenja pa do starosti, čemu u prilog govore godišnja izdvajanja iz područja socijalne skrbi u visini od preko 1,5 milijuna kuna. Veseli nas što je ove godine proračunska stavka za pomoć obiteljima novorođene djece probijena pa smo za 60 beba rođenih u 2020. godini izdvojili gotovo 130.000 kuna – rekao je načelnik Damir Šprem.

Zamjenik načelnika Mario Klapša dodao je da ih ne iznenađuje rekordni broj novorođene djece jer je to rezultat niza demografskih mjera koje Općina Maruševec razvija. Povećane su potpore obiteljima novorođenčadi, sufinanciranje predškolskog odgoja, darova, prijevoza, radnih bilježnica i produženog boravka za osnovnoškolce, troškova toplog obroka, škole plivanja i stipendija, a od prošle godine i bespovratne potpore mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja. Sredinom rujna Općina je objavila javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima, za što je osigurano 250.000 kuna. Stiglo je 12 prijava od kojih je 11 ispunilo sve uvjete.

Za kupnju obiteljske kuće Općina daje 30.000 kuna, a za rekonstrukciju ili adaptaciju stambenog prostora 15.000 kuna. U Općini vjeruju da je povećani broj novorođene djece u prošloj godini pokazatelj pozitivnog populacijskog trenda koji će se nastaviti i ove godine. Poticajne programe i demografske mjere provodit će i ove godine jer je, napominju, ulaganje u obrazovanje najbolje i najisplativije ulaganje u budućnost. Općina je, na primjer, još 250.000 kuna predvidjela za pomoć studentima.

Na kraju godine ugovore su potpisala nova 22 studenta, pa ih Općina trenutno ima čak 64. Za studij na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno izdvajaju 300 kuna, a za studente koji studiraju izvan tih županija 350 kuna mjesečno.

Osim toga, Općina je u suradnji s Varaždinskom županijom nabavila i postavila školske ormariće za učenike matične škole u Čalincu te područne škole u Druškovcu i Gredi, u vrijednosti 100.000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije