Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Za 56 posto Austrijanaca popuštanje mjera bilo je prerano

Austrija otvorila dio trgovina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.07.2020.
u 13:52

Iz njenih podataka, vezanih uz koronakrizu, također je vidljivo da 55 posto Austrijanaca vjeruje da će u jesen školska godina za njihovu djecu početi pod normalnim okolnostima. A kada se radi o osobnim posljedicama koronakrize, trećina Austrijanaca je izjavila da je financijski i gospodarski pogođena krizom.

Kako je pokazao rezultat Instituta za ispitivanja javnog mnijenja „Marketagent“ provedenog u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj na 3.065 ispitanika čak 56 posto Austrijanaca smatra da je popuštanje mjera sprečavanja širenja koronavirusa uslijedilo prerano. Tako bar tvrdi 61 posto austrijskih građana iz generacije 60 +.

Na upit kako su zadovoljni odlukama i ponašanjem vlade u korona kriznim situacijama, 55 posto Austrijanaca, 58 posto Nijemaca i 64 posto Švicaraca izjavilo je da je zadovoljno svojim vladama. Kad je u pitanju otvaranje granica i sloboda putovanja među državama manje od jedne trećine Austrijanaca smatra to dobrom odlukom, dok je među Nijemcima i Švicarcima oko 10 posto više zagovornika te odluke. Jedno od postavljenih pitanja bilo je i obvezno nošenje zaštitne maske. Anketa je pokazala da 31,5 Austrijanaca nosi masku uvijek ili često i u javnom prostoru gdje ona nije obvezna.

Kako svakodnevno u Austriji sve više raste broj novozaraženih posljednjih tjedana, čak 8 od 10 ispitanika je izjavilo kako računa na dolazak drugog vala Covid-19 zaraze ove jeseni ili zime. Da li će Vladi i kriznom menadžmentu poći za rukom da to spriječe, za sada se ne može znati, ali ono na što stalno upozoravaju je da drugi „lochdown“ neće više biti moguć.

U to je prema anketi uvjereno i 40 posto Austrijanaca, a za 54 posto Nijemaca je to „realističan scenarij“. Ono što se s velikim zanimanjem u Austriji, kao i u cijelom svijetu prati su informacije o lijekovima i cjepivu protiv koronavirusa. Svaki peti Austrijanac vjeruje da će cjepivo na tržište doći tek 2022. godine, pokazala je anketa.

Iz njenih podataka, vezanih uz koronakrizu, također je vidljivo da 55 posto Austrijanaca vjeruje da će u jesen školska godina za njihovu djecu početi pod normalnim okolnostima. A kada se radi o osobnim posljedicama koronakrize, trećina Austrijanaca je izjavila da je financijski i gospodarski pogođena krizom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije