Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALARMANTAN TREND

Dok se Austrijanci 'natežu' oko nošenja maski i držanja razmaka, broj novozaraženih vrtoglavo raste

Austrija
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/3
29.07.2020.
u 12:12

Do sada su na COVID-19 testirane 870.602 osobe. Austrijski mediji u srijedu pišu o alarmantnom porastu broja novozaraženih u Austriji, među kojima je sve više mlađih osoba.

Broj novozaraženih koronavirusom u Austriji iz dana u dan raste. U srijedu prijepodne zabilježeno je čak 173 novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata, od čega 81 u Beču. Brojka je to koja je posljednji put bila evidentirana sredinom travnja u epidemiološkim analima ove alpske zemlje, koja kao i druge zemlje u Europi i svijetu „stenje“ pod najezdom koronavirusa.

Uz Beč, najviše je novozaraženih od jučer u Gornjoj Austriji (31), Tirolu (27), Štajerskoj (13), Donjoj Austriji (11), Vorarlbergu (5), Gradišću (3) i Salzburgu (2). Koruška na jugu Austrije jedina je austrijska pokrajina koja trenutačno nema novozaraženih. Prema današnjim podacima Ministarstva zdravlja, u Austriji od koronavirusa trenutačno aktivno boluje 1606 osoba. Na bolničkom liječenju ih je 94, uključujući 20 pacijenata u intenzivnoj njezi, što je troje više nego u utorak.

Od početka pandemije krajem veljače do srijede u Austriji je zabilježeno 20.850 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, 18.528 osoba se oporavilo, a 716 preminulo, što su tri smrtna slučaja više u protekla 24 sata. Do sada su na COVID-19 testirane 870.602 osobe. Austrijski mediji u srijedu pišu o alarmantnom porastu broja novozaraženih u Austriji, među kojima je sve više mlađih osoba. Toj konstataciji pridonijeli su i mladi praktikanti i drugo hotelsko osoblje u St. Wolfgangu u Gornjoj Austriji, koje je tulumareći po noćnim klubovima širilo zarazu, što je bio slučaj i u nekim drugim austrijskim pokrajinama.

Ono na što mediji također skreću pozornost jest da se u Austriji sve više govori, raspravlja i svađa o (ne)ustavnosti obveze nošenja maski u javnom prostoru te držanja socijalne distance od najmanje metra vezano uz kršenje osnovnih ljudska prava i sloboda, umjesto da se ozbiljno uhvati u koštac s vrtoglavim porastom broja novozaraženih slučajeva kako bi se na vrijeme spriječilo da Austrijance zapljusne drugi val zaraze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije