Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Za 2,2 milijuna kuna kupio dionice koje ne vrijede ni lipe

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.05.2021.
u 20:16

Optužnicom su obuhvaćene tri osobe koje su sudjelovale u prijevari

Tri su osobe optužene za počinjenja kaznenih djela prijevare, pomaganja u prijevari i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. 

Optužnicom pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu 64-godišnjaka i 60-godišnjakinju se kao odgovorne osobe dioničkog društva iz Zagreba tereti da su uz pomoć 67-godišnje voditeljice računovodstva društva izradili lažnu financijsku dokumentaciju prema kojoj je tvrtka u 2016. godini ostvarila dobit u poslovanju veću od 200.000 kuna, iako je te godine u stvari poslovalo s gubitkom većim od 17.000.000 kuna!

Tereti ih se da su takve neistinite podatke predočili direktoru trgovačkog društva koje je namjeravalo kupiti njihove dionice. Ništa ne sumnjajući, odlučio je preko svoje tvrtke od okrivljenog 64-godišnjaka i okrivljene 60-godišnjakinje kupiti 6523 dionice za cijenu veću od 2.200.000 kuna, iako te dionice nisu imale nikakvu tržišnu vrijednost.

Ključne riječi

Komentara 2

NN
novo nenormalni
22:54 27.05.2021.

bilo bi mu bolje da je uplatio u dobrotvorne svrhe nekoj udruzi iz platforme "možemo"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije