Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIVI DOM Odgojna mjera za ubojicu Luke Ritza

Za 18 mjeseci - vani

23.10.2008.
u 20:29

Budu li osuđeni za smrt Luke Ritza, 15-godišnjak i godinu dana stariji napadač “izvući” će se samo s odgojnom mjerom koju će odraditi u Odgojnom zavodu u Turopolju. Takva je kazna moguća i za preostalu trojicu napadača, ali njima se može izreći i maloljetnički zatvor, što s dvojicom najmlađih nije slučaj.

Već nakon četiri mjeseca u Turopolju, ako se budu dobro vladali, moći će izaći na vikend, a za godinu i pol mogli bi biti i slobodni. Jer, iako odgojna mjera traje od šest mjeseci do tri godine, u pravilu se iz zavoda izlazi nakon polovice maksimalno izrečene kazne. U Turopolju će moći pohađati školu za pomoćnog kuhara ili konobara, pripravljača brzih jela, zavarivača...

Rad je u zavodu popularniji od škole, pa će tako moći zaraditi 200-300 kuna mjesečnog džeparca, bilo u kuhinji, bilo kao pomoćni majstori, bilo kao perači automobila ili ako odluče uređivati zelene površine. Bit će smješteni u sobu s još trojicom ili četvoricom maloljetnika, imat će mogućnost baviti se sportom. Na skupnim ili individualnim sastancima moći će dobiti savjete o tome kako prebroditi probleme u ponašanju, ako su ovisnici, stručnjaci će pokušati riješiti i taj problem. Obitelj će ih moći posjećivati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije