Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riješena zagonetka

Xi Jinping se oporavlja od lakšeg srčanog udara

Xi Jinping (1)
Reuters/Pixsell
14.09.2012.
u 20:10

Nestanak kineskog političara rasplamsao je glasine prema kojima je Xi Jinping ranjen u atentatu ili u sudaru

Budući kineski predsjednik Xi Jinping, koji se u javnosti nije pojavio već gotovo dva tjedna, nije žrtva atentata kako se nagađalo, već se oporavlja od srčanog udara. Da podsjetimo, nagli nestanak s javne pozornice ovog kineskog lidera izazvao je niz glasina, i u Kini i među stranim diplomatima i analitičarima. Prema vijestima koje su neslužbeno kolale Pekingom, tvrdilo se da je Xi Jinping ranjen u atentatu jer je najavio borbu protiv korupcije u vrhu Kine, da je stradao u prometnoj nesreći, pa čak i da se povukao u osamu kako bi se pripremio za preuzimanje visoke dužnosti. Glasinama je pomogla i činjenica da je njegov ured bez obrazloženja otkazao susrete s nizom uglednih gostiju, među kojima i s Hillary Clinton. Ipak, napokon se pokazalo da ni jedna od ovih glasina nije točna.

– Xi Jinping se oporavlja od srčanog udara i stanje mu je dobro. Oporavak napreduje i njegovo preuzimanje položaja nije upitno – tvrde u Pekingu.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
07:28 15.09.2012.

Kao i uvijek nesto se treba izmisliti da bi se Kinu optuzilo da lose postupa sa onima koji probaju sprecavati korupciju i kinesku slobodu u politickom zivotu.. Stvar je u tome da svijet je zavidan u Kinesku jedinstvenu politiku kojaa se zalaze za Kineske interese a ne za one koji rade protiv kine da ju sruse i zavladaju svijewtom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije