Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kineski predsjednik
Povratak na članak

Xi Jinping: Tajvan je dio Kine, upotrijebit ćemo i silu za naše ujedinjenje

Kina koristi i svoj položaj u svijetu kako bi napravila pritisak na Taipei i cijeli otok

Komentari 36

ZV
Zvjerko
08:29 02.01.2019.

Svijet se treba konačno odlučiti hoće li dopuštati odvajanje pojedinih dijelova teritorija od matične države i priznavati ih kao neovisne ili će državu smatrati nedjeljivom. Sadašnji presedani čine nestabilnost u svijetu. Ne može se u jednom slučaju tražiti cjelovitost države (Ukraina, Španjolska, Francuska), a u drugom slučaju zagovarati neovisnost odcjepljenih teritorija (Tajvan, Kosovo).

VL
LO
lojtra2
07:52 02.01.2019.

Nama je poznata ta vrsta "ujedinjavanja".

VL
NE
Neonacionalist
08:31 02.01.2019.

Ovi sa Tajvana koji se inaće službeno zove Republika Kina bi mogli kazati da je NR Kina zapravo njihov dio i da se treba pripojiti njima no s obzirom da je NR Kina mnogo veća i površinom i brojem stanovnikaka a Rep.Kina se svodi samo na otok Tajvan onda ovi imaju jače argumente .

VL
TO
Toni70
11:51 02.01.2019.

Kad bude to onda je lako moguće i treči svjetski rat . Naravno da Rusija ne može da gleda da Kina bude uništena jer zna da je onda ona ako ne i usput prije sređena . To je jasno kaoo kao zakon spojenih posuda . A Rusija da bi mogla da se nekako suprotstavlja Americi ima samo jednu opciju da to pokuša; a to je jedini put time da proba da odradi uništenjem svih saveznika Amerike u Europi .,na vrijeme i sa voljom ( spali spremnu opremljenu super jaku smrtno opasnu za Rusiju europu ) Koja iz vojnih baza gdje su generali Ameri kao i ti možda jedva čekaju da se krene !!! Rat atomski nije pitanje dali če ga biti samo je pitanje kad če krenuti bilo zabunom ili namjerom a zaustavljanja nema sve dok se sve ne ispuca za 3 - 7 dana .... Ratove su do sada uvijek započinjali ili isprovocirali oni koji se vjerovali znali da su jači od drugih i koji su vjerovali da ne treba čekati da neprijatelj ojača i da bude opasnost !!!!

VL
Avatar jumanji
jumanji
20:42 02.01.2019.

no Tajvanezi ne misli tako

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.