Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cybernapad

WikiLeaks.org krahirao, a vladama poručio da prestanu biti – svinje

wikileaks (1)
VLM
31.08.2011.
u 08:43

Bivši američki čelnici nisu htjeli potvrditi autentičnost objavljenih dokumenata, ali komentirali su da je količina objavljenih podataka zabrinjavajuća.

WikiLeaksova internetska stranica srušila se u utorak, i to zbog "cybernapada" nakon što je ova "antitajna" organizacija objavila desetke tisuća stranica povjerljivih podataka iz State Departmenta dobivenih iz američkih veleposlanstava diljem svijeta. "WikiLeaks.org trenutačno je napadnut" pisalo je na Twitteru, javlja Guardian, a sat kasnije stranica i objavljene informacije bile su nedostupne.

Kako bi zadovoljio znatiželju svojih vjernih sljedbenika, predložio im je neka objavljene podatke potraže na "zrcalnim" internetskim stranicama ili sami potraže nekakvo bolje rješenje. Navodni cybernapad dogodio se nakon što su bivši američki čelnici komentirali da nedavno objavljene informacije i izvori tih informacija stvaraju nove probleme, diplomatsko nazadovanje i neugodnosti za Obaminu administraciju. Čini se da prošlotjedno "otkrivenje" više od 125.000 osjetljivih dokumenata, više nego ikad do sada, ugrožava američke informatore i vanjskopolitičke ciljeve. Ipak, nitko od donedavnih čelnika nije htio komentirati autentičnost objavljenih dokumenata, ali smatraju da brzina i količina objavljenih informacija same za sebe predstavljaju komplikaciju za američku vlast.

– SAD snažno osuđuje bilo kakvo protuzakonito objavljivanje povjerljivih informacija – kazala je po objavi dokumenata glasnogovornica State Departmenta i dodala da se stalno prate objavljene informacije te se pokušava ublažiti njihova štetnost.

Iz WikiLeaksa su odmah putem Twittera odgovorili na "provokaciju" glasnogovornice napisavši:

"Drage vlade, ako ne želite razotkrivanje vašeg smeća, jednostavno se prestanite ponašati kao svinje".

Komentara 7

GR
građanin
10:43 31.08.2011.

evo ja sam normalno pristupio wikileaks-u. širite dezinformacije

DO
dorian1
11:47 31.08.2011.

Ma, j... mi se živo za Wikileaks i njihove probleme....

TA
Takaros
09:58 31.08.2011.

taj napad mogle su uraditi samo vladine organizacije. napad pokazuje ozbiljnost situacije i koliko je zapravo ono što radi WikiLeaks važno. ovo je pravi rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije