Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMILE GA STOTINE MILIJUNA LJUDI

WHO za hitnu uporabu odobrio prvo kinesko cjepivo protiv COVID-19

FILE PHOTO: Vials labelled "Sinopharm coronavirus disease (COVID-19) vaccine" placed on displayed EU flag are seen in this illustration picture
DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.05.2021.
u 18:36

to je i prvo cjepivo protiv infektivne bolesti proizvedeno u Kini koje je WHO odobrio za uporabu

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da je za hitnu uporabu odobrila cjepivo protiv covida-19 kineskog proizvođača Sinopharm.

Time je WHO prvi put odobrio jedno cjepivo protiv covida-19 proizvedeno u nekoj nezapadnoj zemlji.

Odobreno cjepivo Sinopharma jedno je od dvaju vodećih kineskih proizvoda protiv covida-19 i već je ubrizgano stotinama milijuna ljudi u Kini i inozemstvu.

Nadalje, to je i prvo cjepivo protiv infektivne bolesti proizvedeno u Kini koje je WHO odobrio za uporabu.

Odobrenje WHO-a poruka je nacionalnim regulatorima o sigurnosti i učinkovitosti proizvoda i sada ono može biti uvršteno u sustav COVAX, globalni program dobave cjepiva za siromašne države.

WHO je već odobrio za hitnu uporabu cjepiva protiv covida-19 koje su razvili Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, a od prošlog tjedna i cjepivo koje je razvio laboratorij Moderna.

VIDEO Pogledajte kako izgleda odjel u KB-u Dubrava gdje se brojni bore za život zbog koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
19:14 07.05.2021.

Sve su eksperimentalna cjepiva što su i same tvrtke objavile

AA
aabbcc
20:08 08.05.2021.

Interesantno treba im pola godine da odobre prvo proizvedeno cjepivo, ee.. brinu oni za zdravlje naroda. : )

DU
Deleted user
10:08 08.05.2021.

Nije ga WHO odobrio nego Bill Gatres on mora potpisuje sve sto farmaceuti pod organizaciom GAVI proizvode a drzave potpisuju s WHO i Bill G. da se obvezuju da ce samo od GAVI kupovat cijepiva a mi kad se cjepimo potpisujemo da necemo tuzit nikog iz GAVI ako nas cijepivo ubije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije