Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procjena

WHO: Koronavirus je imalo oko 10 % svjetskog stanovništva. Približavamo se teškom periodu

Koronavirus
Reuters/PIXSELL
05.10.2020.
u 15:18

Mike Ryan, voditelj WHO-ovog odjela za krizne situacije, rekao je kako pandemija ubrzava u dijelovima jugoistoka Azije, a da broj slučajeva i smrti raste u dijelovima Europe i regije istočnog Mediterana.

Otprilike deset posto svjetske populacije već je bilo zaraženo koronavirusom, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Mike Ryan, voditelj WHO-ovog odjela za krizne situacije, rekao je kako pandemija ubrzava u dijelovima jugoistoka Azije, a da broj slučajeva i smrti raste u dijelovima Europe i regije istočnog Mediterana.

„Naše trenutne najbolje procjene pokazuju nam da je oko 10 posto svjetske populacije već bilo zaraženo ovim virusom. To ovisi i o državi i o tome je li riječ o gradu ili selu, te o kojoj društvenoj skupini. No to znači da je velika većina stanovništva i dalje pod prijetnjom”, objavio je Ryan.

„Približavamo se teškom periodu. Bolest se i dalje širi”, dodao je.

WHO je objavio i da je odabrao stručnjake za međunarodnu misiju u Kinu da bi se otkrilo porijeklo virusa, no još ih trebaju prihvatiti kineske vlasti.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:41 05.10.2020.

10% Imalo a umrlo niti 0,015%. To onda znači da ako cijeli svijet bude imalo coronu, imali bi tek 0,15% umrlih.... I zbog toga treba u bijedu otjerati preostalih 99,85% svjetskog stanovništva??? Je li to ta neka navodna humanost??? I dalje: zakaj se ne piše da u Africi gotov da i nema mrtvih od corone iako je taj kontinent s obzirom na lošu ili nikakvu higijenu i još goru medicinsku situacija upravo predestiniran za visoki broj zaraženih??? I dalje: dajte zmislite neku novu retoriku a ne ovu staru u stilu: najgore je tek pred nama...

Avatar Jopa
Jopa
09:07 06.10.2020.

O ovome će se jednog dana pričati kao o najvećoj zavjeri svih vremena. Kako smo skoro uništili svijet sa virusom ne puno opasnijim od sezonske gripe...

MI
mile06
06:44 09.10.2020.

Jedite Govna Majmuni jedni,nebi bio Novinar (smece)niposto na Svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije