Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET HRVATSKOJ

Weber: Želimo i Hrvatskoj pokazati što nudi EPP

Weber u Zagrebu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.05.2019.
u 17:14

Manfred Weber je na izborima za vodećeg kandidata EPP-a za predsjednika Europske komisije u studenome uvjerljivo pobijedio Finca Alexandera Stubba. Na istim je izborima dobio i podršku HDZ-a.

Vodeći kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber sastao se u subotu na Cvjetnom trgu s nositeljima liste HDZ-a na europskim izborima, a tom prigodom je istaknuo da želi pokazati zajedništvo unutar europskih pučana i pozdravio napore Hrvatske za ulaskom u Schengen. 

"Želimo pokazati timski duh, zajedništvo, želimo pokazati što EPP želi postići u sljedećih pet godina i što nudimo građanima Hrvatske. Hrvatska je dobro mjesto za to jer je hrvatska vlada proeuropska, želi ući u Schengen, povući sredstva iz EU fondova i zato je Hrvatska dobra za današnji posjet", odgovorio je Manfred Weber na upit N1 novinara zašto je baš odabrao posjet Hrvatskoj nekoliko dana prije europskih izbora. 

Na upite o drugim potencijalnim kandidatima za čelnika Komisije, Weber je poručio: "Ja se natječem za predsjednika Europske komisije". 

Manfred Weber je na izborima za vodećeg kandidata EPP-a za predsjednika Europske komisije u studenome uvjerljivo pobijedio Finca Alexandera Stubba. Na istim je izborima dobio i podršku HDZ-a. 

Pri dolasku na Cvjetni trg Weberu je Mladež HDZ-a dala njihov program na njemačkom jeziku. 

Druga nositeljica HDZ-ove liste Dubravka Šuica rekla je za Hinu da je današnji posjet Webera i kancelarke Angele Merkel "prije svega državnički, a djelomično i stranački." Šuica je istaknula da je njihov dolazak "podrška politici hrvatske vlade, kandidacijskoj listi HDZ-a". 

Komentirajući Karla Resslera, prvog nositelja i najmlađeg kandidata HDZ-a, Šuica je rekla da je njegovo prvo ime na listi "slanje simboličke poruke mladima u Hrvatskoj da se netko brine o njihovoj budućnosti". 

Weber će kasnije u Ciboni, uz njemačku kancelarku Angelu Merkel, sudjelovati na posljednjem predizbornom skupu HDZ-a.

Ključne riječi

Komentara 5

I1
ing-12345
17:19 18.05.2019.

Manfred Weber je obični EU birokrata za kojega u Njemačkoj nije nitko nikada čuo da postoji. Samo oni političari koji ne poštuju svoju zemlju i sebe podržavaju ovoga tipa.

ZE
Zeljo1
18:05 18.05.2019.

Nudite kitu narodu, kao i do sada.

IT
I-To
20:24 18.05.2019.

I mi vas čekamo i nismo vas dočekali Merkelica je sama rekla da ona nema ništa sa Hrvatskom pa pišemo 2019 a mi se moramo okretati Kinezima jer je utvrđeno da od njih na zapadu nema osim mrvica ništo drugougo a ti Weberu ništo nenuyiš osim laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije