Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNI SKUP

Oko 6000 HDZ-ovaca napunit će dvoranu za Merkel i Webera

Merkel i Plenković
Foto: DPA/Pixsell
17.05.2019.
u 19:45

“Plenković je prigovorio nekim županijskim organizacijama jer nisu dobro organizirale dočeke kandidata”

Plenković, Jandroković i Ressler od domaćih te njemačka kancelarka Merkel i spitzenkandidat europučana Manfred Weber od gostiju jedini će sutra govoriti na središnjem skupu HDZ-a uoči euroizbora u Ciboni. Na bini će se pojaviti i svi HDZ-ovi kandidati za Europski parlament, ali uz šefa HDZ-a političke poruke poslat će još samo njemu dvojica najbližih suradnika.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati prvi red u gledalištu i hoće li s vodstvom stranke u prvom redu sjediti i Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je pod istragom DORH-a u kraku afere SMS.

Voditelji Lokas i Vištica

HDZ-ov skup govorom će otvoriti Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, nakon njega govorit će Ressler, nositelj HDZ-ove euroliste i Plenkovićev savjetnik u Vladi, zatim će HDZ-ovce motivirati spitzenkandidat Manfred Weber, kandidat europučana (u čiju političku obitelj spada i HDZ), pa kancelarka Merkel, a posljednji će na skupu, po običaju, nastupiti predsjednik stranke Andrej Plenković.

Na početku predizbornog skupa svirat će hrvatska i himna Europske unije – Lijepa naša i Oda radosti. Za glazbeni dio programa zaduženi su pjevači HTV-ove hvaljene emisije “A strana” – Marko Kutlić, Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Nela Đinđić i Bruna Oberan, a program skupa vodit će Joško Lokas i Ornela Vištica, doznajemo u HDZ-u.

Manfred Weber u Zagreb stiže sutra prijepodne, a na Trgu sv. Marka dočekat će ga premijer i šef HDZ-a Plenković. Zajedno će prošetati do Katarinskog trga, gdje će dati izjavu. Angela Merkel u Zagreb pak slijeće rano poslijepodne i s premijerom Plenkovićem održat će press-konferenciju u Vladi jer se njen posjet, kažu u HDZ-u, tretira kao kancelarski. Odande će zajedno na skup u Cibonu.

U Ciboni se očekuje pet do šest tisuća HDZ-ovaca, a šefovi županijskih organizacija dobili su kvote koliko članova moraju dovesti na skup u Zagreb. Zagrebačka organizacija HDZ-a treba osigurati najviše, čak 3000 članova, a Osječko-baranjska županija, primjerice, mora dovesti 550 HDZ-ovaca, za što su osigurali osam autobusa.

– Ide firma Krstić za Zagreb – našalili su se slavonski HDZ-ovci koji će dovesti 400 članova “seniora” i 150 mlađih HDZ-ovaca. Iako su na HDZ-ovim skupovima, barem ranije, često bile isplanirane scenografije, kada treba pljeskati, mahati zastavicama..., naši izvori sada tvrde da nema naputaka kako proizvesti euforičnu atmosferu. Izvori iz Predsjedništva HDZ-a prepričali su nam kako je Plenković nekim županijskim organizacijama zamjerio jer nisu adekvatno dočekali HDZ-ove kandidate u kampanji za EU parlament.

Valorizacija zalaganja

– Prigovorio im je zbog loše organizacije kada su kandidati bili u njihovim županijama i rekao da će se to sve valorizirati, tko se kako potrudio u kampanji, ali i na dan izbora – rekao je sugovornik iz Predsjedništva.

Vodstvo HDZ-a očekuje potpuni angažman HDZ-ovaca na terenu 26. svibnja, međutim nisu svi u HDZ-u zadovoljni ni listom niti su zaboravili Istanbulsku konvenciju pa postoji mogućnost da se dio HDZ-ovih birača okrene desnim listama. Na sastancima zagrebačkog HDZ-a, koji dovodi najviše članova na skup, već su Jandroković i ostali iz vodstva uvjeravali članove kako su europski izbori iznimno važni i kako o rezultatu tih izbora ovise pozicije svih čiji se poslovi vežu uz vlast. U vrhu HDZ-a još su ranije postavili plan da na europskim izborima moraju osvojiti pet mandata, a neke njihove interne ankete govore i o šestom mandatu. Rezultati stranaka ovisit će o izlaznosti, a bude li niska kao i ranijih godina, profitirat će velike stranke, posebice HDZ. Bude li pak znatno veća, što je manje vjerojatno, postoji mogućnost da HDZ izgubi jedan mandat u korist desnih opcija.

Čelništvo HDZ-a položilo vijence kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana

Komentara 69

PR
prajdali100
19:53 17.05.2019.

Draga Iva, pa neće valjda doći 6000 SDP- ovaca. U čemu je problem ?

Avatar lola lola
lola lola
20:38 17.05.2019.

Oho, sada im ne smeta dama koja je zapocela ovu imigrantsku katastrofu pozivajuci milijune izbjeglica!!

Avatar MK
MK
21:00 17.05.2019.

Angela je stvorila AfD, a Plenković ponavljajući iste greške je stvorio Neovisne za Hrvatsku... Plenković je Hrvatski Centar uništio braneči ga samog od sebe dogmom Main-Stream-Ideologije koja je u stvari krađa izravne vlasti narodu i postavljanje protektorat od strane Classe-Politique nad narodom... HDZ je zalutao... Hoće li biti Bandić, Ronko i Saucha gosti HDZ-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije