Naslovnica Vijesti Svijet

Washington uveo financijske sankcije ruskoj i kineskoj tvrtki zbog poslovanja sa Sj. Korejom

Ta "ilegalna" prodaja cigareta Sjevernoj Koreji vrijedi više od milijardu dolara na godinu, dodaje američka administracija u priopćenju.
16. kolovoza 2018. u 00:13 6 komentara 590 prikaza
cigarete
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Američko ministarstvo financija priopćilo je u srijedu da je uvelo financijske sankcije ruskoj i kineskoj tvrtki zbog toga što su, unatoč embargu pod kojim je Sjeverna Koreja, i dalje trgovale s njom.

Xi Jinping sad i kina Što ili tko povezuje Pelješki most s Donaldom Trumpom? Kinezi!

Kineskoj grupaciji Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading Co i njezinoj podružnici SINSMS u Singapuru zamjera se da su izvozile alkohol i cigarete u Sjevernu Koreju krivotvoreći dokumente o isporuci.

Ta "ilegalna" prodaja cigareta Sjevernoj Koreji vrijedi više od milijardu dolara na godinu, dodaje američka administracija u priopćenju.

Ruska tvrtka Profinet i njezin glavni direktor Vasilij Kolčanov također su pod sankcijama zbog toga što su sjevernokorejskim brodovima pružali lučke usluge.

turska i sad Erdogan: Turska će bojkotirati američke elektroničke proizvode

Uvrštenje tih poslovnih subjekata na crnu listu američkog ministarstva financija "potvrđuje opredijeljenost Sjedinjenih Država da spriječi svaki priljev novca za djelatnosti i programe proizvodnje oružja za masovno uništavanje, u skladu s odlukama UN-ova Vijeća sigunrosti", navodi se u priopćenju.

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • KaraMarko:

    Sad fino Rusija i Kina sankcije na Americki duvan... pa da se vidi pravi rezultat!

  • @ploto@:

    Ako se udare sankcije na američki duhan,šteta će biti barem 10 milijardi usd. Barem duhan i cigarete nisu high tech i svatko ih može prodavati.

  • goronja:

    Sad vi Rusi i Kinezi uvedite Americkim tvrtkama sankcije