Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trgovanje

Washington uveo financijske sankcije ruskoj i kineskoj tvrtki zbog poslovanja sa Sj. Korejom

cigarete
Foto: Borna Filić/PIXSELL
16.08.2018.
u 00:13

Ta "ilegalna" prodaja cigareta Sjevernoj Koreji vrijedi više od milijardu dolara na godinu, dodaje američka administracija u priopćenju.

Američko ministarstvo financija priopćilo je u srijedu da je uvelo financijske sankcije ruskoj i kineskoj tvrtki zbog toga što su, unatoč embargu pod kojim je Sjeverna Koreja, i dalje trgovale s njom.

Kineskoj grupaciji Dalian Sun Moon Star International Logistics Trading Co i njezinoj podružnici SINSMS u Singapuru zamjera se da su izvozile alkohol i cigarete u Sjevernu Koreju krivotvoreći dokumente o isporuci.

Ta "ilegalna" prodaja cigareta Sjevernoj Koreji vrijedi više od milijardu dolara na godinu, dodaje američka administracija u priopćenju.

Ruska tvrtka Profinet i njezin glavni direktor Vasilij Kolčanov također su pod sankcijama zbog toga što su sjevernokorejskim brodovima pružali lučke usluge.

Uvrštenje tih poslovnih subjekata na crnu listu američkog ministarstva financija "potvrđuje opredijeljenost Sjedinjenih Država da spriječi svaki priljev novca za djelatnosti i programe proizvodnje oružja za masovno uništavanje, u skladu s odlukama UN-ova Vijeća sigunrosti", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
KaraMarko
08:58 16.08.2018.

Sad fino Rusija i Kina sankcije na Americki duvan... pa da se vidi pravi rezultat!

GO
goronja
06:03 16.08.2018.

Sad vi Rusi i Kinezi uvedite Americkim tvrtkama sankcije

PL
@ploto@
11:43 16.08.2018.

Ako se udare sankcije na američki duhan,šteta će biti barem 10 milijardi usd. Barem duhan i cigarete nisu high tech i svatko ih može prodavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije