Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠEGODIŠNJE SUĐENJE

Walter Wolf oslobođen! Od Slovenije će tražiti 100 milijuna dolara za naknadu štete

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/11
24.10.2017.
u 13:33

Riječ je o suđenju koje traje već gotovo 13 godina i u kojem je Walter Wolf već dobio osuđujuću presudu istog suda nakon koje je angažirao Antu Nobilu. Odvjetnik je Vrhovnom sudu uložio žalbu s novim dokazima

Županijski sud u Karlovcu oslobodio je danas poznatog svjetskog biznismena Waltera Wolfa optužbi da je nekadašnjeg direktora karlovačke tvornice obuće Ivu Maglicu poticao na gospodarski kriminal i time sebi pribavio imovinsku korist od 20.000 eura. 

Riječ je o suđenju koje traje već gotovo 13 godina i u kojem je Walter Wolf već dobio nepravomoćnu kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog poticanja na zlouporabu položaja 2008. godine, a kazneno djelo navodno je počinio 2003. dok je bio predsjednik nadzornog odbora i stopostotni vlasnik tvrtke KIO. Nakon toga angažirao je Antu Nobilu. Odvjetnik je Vrhovnom sudu uložio žalbu s novim dokazima, odnosno s popisom radnika sadašnje tvrtke KIO koji su svojim potpisima dali do znanja da "spornih" 20.000 eura Walter Wolf nije zadržao za sebe nego je isplatio radnicima za plaće, prijevoz i ostalo. 

Vrhovni sud na temelju novih dokaza presudu je pobio i vratio suđenje na početak. I u ponovljenom suđenju zamjenik državne odvjetnice tvrdio je da je Walter Wolf počinio kazneno djelo samim time što je 20.000 eura, koliko je tvrtka KIO zaradila od prodaje poslovnog prostora u Srbiji, uplatio na svoj privatni račun u Splitskoj banci, a nije novac položio u blagajnu tvornice. Sud je zaključio da nije bilo dovoljno dokaza kojima bi se potvrdila optužnica da je taj novac Wolf zadržao za sebe. 

– Uopće nije trebalo doći do suđenja, a kamoli da proces traje gotovo 13 godina. Da je stečajni upravitelj tvrtke KIO, koji je prokazao Waltera Wolfa, gledao svu poslovnu dokumentaciju tvornice koja je tada bila u stečaju, našao bi sve dokaze da Wolf nije zadržao nikakav novac za sebe. Naime, i ja sam sve dokaze koji su moga klijenta sada oslobodili našao u tim spisima– kazao je Anto Nobilo, odvjetnik Waltera Wolfa.

Kanadski poduzetnik kazao je kako je optužba da je "ukrao" 20.000 eura bila smiješna i ponižavajuća za njega i dodao da je proces nanio štetu brendu Walter Wolf zbog čega bi pojedinci mogli očekivati tužbe. On sam najavio je da će tužiti Republiku Sloveniju koja je suđenjem za Patriju nanijela štetu ugledu brenda i njemu.

Od Slovenije će tražiti 100 milijuna američkih dolara za naknadu štete. 

Komentara 15

MI
Milkica
13:37 24.10.2017.

Angažirao je Antu NobilA, a ne Antu NobilU.

JU
juma
14:25 24.10.2017.

13 godina sudjenja poradi cega? Pa veci su troskovi 13 -godisnjeg postupka od navodno ucinjene stete od 20 000 eura.

SP
Spezispezi
14:23 24.10.2017.

ovo su Gazde u Hrvatskoj, a ne jadni Totorići. Oni će morati u zatvor i tjeralice se za njima raspisuju, a prave Gazde su predsjednici koji 100.000 eura uzmu iz naših džepova samo ako ih se krivo pogleda. Pitajte Walterova "suradnika" kako je stanove kupio ???!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije