Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPILOG

Kanada: Sloveniji ne damo Waltera Wolfa

WW
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
02.07.2015.
u 13:00

Wolf ima pravosudne repove i u Hrvatskoj zbog sumnjive prodaje prostora Karlovačke industrije obuće, ali se nije odazivao

Kanada je odbila Sloveniji izručiti poduzetnika Waltera Wolfa, protiv kojega je podignuta optužnica da je bio posrednik u navodnom davanju mita finske Patrije za prodaju oklopnjaka. Odluku su objasnili time da 10. kolovoza predmet odlazi u zastaru. Kanadska odluka dolazi istovremeno s odlukom finskog prizivnog suda da oslobodi menadžere Patrije sumnje za davanje mita u Sloveniji.

Prema finskim istražiteljima, Wolf – bonvivan, poduzetnik i lobist slovensko-austrijskih korijena i (među ostalim) hrvatskog državljanstva – bio je posrednik za Patrije u Sloveniji, ali i Hrvatskoj s kojom ga vežu duboke veze. Tu su poznanstva s političarima s početka devedesetih, o kojima je govorio u nekoliko intervjua, apostrofirajući Franju Gregurića kao najpozitivnijeg. Iz tog doba su priče o lobiranju za strane banke, kupnja oružja... No vežu ga i pravosudni repovi, kao što je sumnjiva prodaja poslovnog prostora Karlovačke industrije obuće (KIO) u Valjevu te 20 tisuća eura koje su sjele na Wolfov privatni račun.

Sudac Ante Ujević osudio ga je na dvije i pol godine zatvora. Vrhovni sud poništio je tu presudu i 2013. Wolfu se trebalo iznova suditi. Pravdajući se bolešću, nikada se nije odazvao sudskim pozivima.

>> Tko je Walter Wolf - bonvivan s dobrim vezama

>> Janši novo suđenje, ali na ljeto zastara

Komentara 2

OB
ObrenM
15:13 02.07.2015.

Mozda nije bitno,ali Wolf je pokvareni srbin,koji je prikrio podrijetlo.Gdje je prosao tu trava nije rasla.Umvrijeme nastanka nase domovine imao je potporu vrha nase vlasti.U Zadru je sve popljackao i upropastio,a danas ga vladajuci kod nas podrzavaju,da nebi puno pricao.

MX
Mister X
13:24 02.07.2015.

Pravdajući se bolešću, nikada se nije odazvao sudskim pozivima....... kao i Ježić koji ne mora niti sudu RH. da da obečanih 5milina eura -dokaza... Zamislite "kako bi tek dao Sanaderu njegov-mito" ( sutskim putem ? ) .... koje li sprdačineačine sa svim skupa !Vidimo nisu svi kao balkanci samo zatvaraj brže bolje sudi sudi svima jel svi smo mi- zna se "banda ili lopine sa balkana <i banke " Naravno ima nas i "poštenih" ?% Branitelja i lažnih, i zločinaca tako da baš i nismo svi isti Hrvati !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije