Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi dan zaredom

Vulkan na Baliju ispušta pepeo, zračna luka zatvorena

Bali
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.11.2017.
u 08:40

"Zračni koridori puni vulkanskog pepela, to je opasno za avione"

Međunarodna zračna luka Balija, atraktivne turističke destinacije u Indoneziji, zatvorena je danas, drugi dan zaredom zbog opasnosti od erupcije vulkana koji ispušta pepeo, zbog čega su tisuće posjetitelja blokirane, a stanovništvo masovno evakuirano. 

Deseci tisuća prestravljenih stanovnika pobjeglo je iz kuća u okolici planine Agung gdje su vlasti odredile maksimalnu razinu uzbune i upozorile da bi moglo doći do velike erupcije u svakom trenutku.

Vulkan ispušta ogromne stupove gustog sivog dima već nekoliko dana te će avioni ostati na tlu barem do srijede ujutro.

Centar za upozorenje na vulkanski pepeo u Darwinu (Australija), član svjetske mreže stručnjaka koji opskrbljuju informacijama o vulkanima, "pokazuje da su zračni koridori puni vulkanskog pepela, to je opasno za avione", kaže Wisnu Darjono, iz agencije za zračnu kontrolu AirNav.

Bali
1/17

Iako je 40.000 osoba već napustilo zonu opasnosti uspostavljenu oko planine Agung, vlasti procjenjuju da će se morati udaljiti ukupno 100.000 stanovnika.

"Vulkan još izbacuje vulkanski pepeo. On je gust i diže se jako visoko u zrak, do tri ili četiri kilometara iznad kratera", kazao je I Gede Suantika, član indonezijske agencije za vulkanologiju. "Aktivnost planine Agung i dalje je vrlo intenzivna. Još uvijek smo na najvišoj razini uzbune".

Zona isključenja oko vulkana koji se nalazi 75 kilometara od turističkog ljetovališta Kuta proširena je na 10 kilometara.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:15 28.11.2017.

na baliju buja terorizam, i ne bih se začudio da je i to njihovo djelo. možda su i rusi tu.. oni su sad moderni krivci za sve. i što sad? nejdemo na bali! hura, eto mene u zadru, da opet naletim na pokvarenu pizzu, tj. gljive, od kojih sam tako lijepu figuru dobio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije