Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef ureda za kosovo

Vulin: Thaçija se na Kosovu ne pita bog zna koliko

hashim thaçi,hašim tači,hashim thaci
Reuters/PIXSELL
15.04.2013.
u 10:55

Vrlo je neozbiljno da se gospodin Thaçi tako ponaša - jedan dan prijeti ratom, a drugi dan govori kako neće pregovarati, rekao je Vulin

Komentirajući izjavu kosovskog premijera Hashima Thaçija kako drži neozbiljnom mogućnost nastavka razgovora Beograda i Prištine bez posrednika, ravnatelj Ureda za Kosovo, Aleksandar Vulin je rekao kako je \"jedino neozbiljno nuditi Srbiji sporazum na praznom papiru u kojemu nema ničega\".

- Vrlo je neozbiljno da se gospodin Thaçi tako ponaša - jedan dan prijeti ratom, a drugi dan govori kako neće pregovarati - rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Dodao je da \"pregovaramo više s međunarodnom zajednicom nego s gospodinom Thaçijem, jer se on tu ne pita bog zna koliko\" i da bi volio kada bi Catherine Ashton, koja je trenutno na balkanskoj turneji, posjetila i Beograd jer \"ako dođe, to znači da ima neki prijedlog, to znači da će se nešto pomaknuti s mrtve tačke\".

Vulin je ocijenio da su reakcije na odluku Beograda o odbijanju ponuđenog sporazuma bile očekivane, jer \"nitko nije ni očekivao da Srbija jednostrano poništi svoju neovisnost\" i dodao kako je na \"taj način izborena čak i određena doza poštovanja\". Na pitanje postoji li datum do kada bi trebalo očekivati neko razrješenje pitanja Kosova, Vulin je odgovorio da takav datum ne postoji, podsjetivši kako \"problemi na Kosovu traju već stoljećima\".

>> Füle demantirao da preuzima posao Catherine Ashton

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije