Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava potrošača

Vukovarsko-srijemski HSS za predsjednika stranke želi Nenada Matića

HSS
Foto: Branimir Bradarić
04.03.2016.
u 12:23

Predsjednik stranke Matić ukazao je na činjenicu da hrvatski proizvođači ukazuju na višak svinja, a da država ne reagira nego dopušta da trgovački lanci „uvoze smeće i njihov otpad“

Županijska organizacija HSS-a donijela je odluku kako će na unutarstranačkim izborima, koji se održavaju 19. ožujka, za predsjednika stranke podržati Nenada Matića. Govoreći o svojim planovima Matić je rekao kako želi HSS vratiti na hrvatsko selo, među narod kako bi vratili nekadašnje povjerenje kako bi postala vezivno tkivo između ljevice, desnice i centra.

-Temelj našeg programa biti će zaštita okoliša, briga za mlade i obitelji, briga za prava potrošača. Protiv smo licitiranja 7 ili 8 tisuća kuna po novorođenom djetetu nego smo za tematsku sjednicu Vlade na kojoj će se razgovarati o tome zašto su slavonska sela prazna, zašto mlade obitelji odlaze i kako to spriječiti. Tih 7 ili 8 tisuća kuna to neće spriječiti nego trebamo osigurati nova radna mjesta, ukinuti OPDV na kuće koje se grade. I premijer Orešković u svome nastupu treba da spomene hrvatsko selo, rekao je Matić koji je pozvao Oreškovića da posjeti neko hrvatsko selo i na licu mjesta se uvjeri o problemima i načinu života na njima.

Ukazao je i na činjenicu da hrvatski proizvođači ukazuju na višak svinja, a da država ne reagira nego dopušta da trgovački lanci „uvoze smeće i njihov otpad“. Dodao je da se slično događa i s mljekarima tako da imamo slučaj da se mlijeko uvozi dok domaći proizvođači nemaju gdje prodati svoje proizvode.

-Možemo se pomiriti s time da banane moramo uvoziti, ali ne i da moramo uvoziti mlijeko. Snaga Slavonije postoji i treba je samo s stranačkim vrhom pretočiti u djelo, istakao je Matić kojega su do sada za predsjednika HSS-a podržali županijske organizacije Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik HSS-a Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić rekao je kako očekuje da 10-12 županija podrži kandidaturu Matića te da svi žele HSS koji djeluje u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u 2-3 županije. Rekao je i kako dosadašnji rezultati pokazuju kako predsjednik HSS-a Branko Hrg, koji je također jedan od kandidata za predsjednika stranke, nije radio dobro. 

>> Hrg: Za nekoliko dana HSS-u i treći zastupnik

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
21:35 04.03.2016.

Mlatić je sa Friščićem HSS dopelal od 16 na jednog saborskog zastupnika, gospodo Vukovarci. A kakav ste vi rezultat polučili na nedavnim parl. izborima? Jel vam za to kriv neko iz Dubrovnika, iz Hamburga...? Delajte i ne laprdajte., najprije kodd sebe napravite reda i izaberite si prave ljude u vašoj županijskoj organizaciji.

OD
odisej2012
21:39 04.03.2016.

Gospodin Matic je zec od Hrga kako bi se neutralizirao gradonacelnik Samobora. Matica ne podrzava njegova maticna organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije