Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za socijalne i zdravstvene ustanove

Vukovarsko - srijemska županija donirala 10 tona jabuka Dubrovačko - neretvanskoj županiji

Vukovarsko-srijemska županija
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/4
25.01.2022.
u 13:59

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom između dviju županija dodajući kako su jabuke s istoka Hrvatske stigle u ruke 80-ak korisnika.

I ove godine Vukovarsko – srijemska županija osigurala je donaciju jabuka za socijalne i zdravstvene ustanove te dobrotvorne udruge s područja Dubrovačko – neretvanske županije. Ove godine osigurana je donacija od deset tona jabuka koje su podijeljene predstavnicima ovih ustanova i udruga.

-Riječ je o prijateljskoj gesti Vukovarsko - srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina. Dvanaestu godinu zaredom naša županija uputila je donaciju mandarina u Vukovarsko - srijemsku županiju. Mandarine i jabuke su simbol dobrih odnosa najjužnije i najistočnije hrvatske županije koje ćemo nastaviti njegovati’, istaknuo je – rekao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom između dviju županija dodajući kako su jabuke s istoka Hrvatske stigle u ruke 80-ak korisnika.

- Kao što je župan Dobroslavić i rekao, ovo je simbol naše dobre suradnje koja će se, uvjeren sam, nastaviti i u gospodarskom, ali i brojnim drugim segmentima – rekao je Dekanić.

Nakon podjele jabuka održan je i sastanak na kojem se razgovaralo o nastavku ranije započetih oblika suradnje. Po riječima Dobroslavića i ranije su postojale inicijative za boljim plasmanom autohtonih proizvoda iz Vukovarsko - srijemske županije na krajnjem jugu Hrvatske.

- Imali smo neke konkretne pomake, no malo smo usporili zbog korona krize. Nastavit ćemo i s ustrajanjima za boljom povezanosti između Vukovara i Dubrovnika, i to preko zračne luke u Osijeku – najavio je Dobroslavić.

 

Komentara 1

SE
serafin002
14:30 25.01.2022.

Lijepi primjer domoljublja i sloge kakav bi trebao biti u čitavoj Hrvatskoj a ne širenje mržnje, što čini bolesna oporba i ostaci zločinačkog komunizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije