Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vukovarski dogradonačelnik u paravojnom kampu u Srbiji?

Je li predstavljao grad Vukovar i Vukovarce, pitaju u Stožeru gradonačelnika Sabu koji još nije odgovorio
10. veljače 2013. u 10:24 33 komentara 562 prikaza
'SLAVONIJA 22.02.2010. VUKOVAR - Dejan Drakulic, dogradonacelnik Vukovara i predsjednik vukovarskog SDSS-a Branimir Bradaric/Vecernji list'
Foto: 'Branimir Bradaric/Vecernji list'

Dejan Drakulić (SDSSB), zamjenik gradonačelnika Vukovara, sudjelovao je 15. srpnja 2012. na otvorenju tzv. međunarodnog paravojnog kampa u Banji Junaković kod Apatina u Srbiji. Riječ je kampu u kojem djecu i mladiće srpske nacionalnosti u dobi od 10 do 19 godina obućavaju vojnim vještinama, a kamp organizira desničarska udruge „Patriotska Fronta" čiji je osnivač " Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990-1999 ", sa sjedištem u Bačkoj Palanci, Trg bratstva i jedinstva 21.

Izvijestili su o tome, za njih neprimjerenom posjetu, iz Stožera za obranu Vukovara. 
U priopćenju pišu kako se radi o 
krajnje ekstremnoj paravojnoj organizaciji koju su i sami Srbi proglasili i prozvali profašističkom.

- U kamp se dovode djeca iz „svih srpskih zemalja“ pri ćemu se misli na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i sl., a i nstruktori u kampu su, kako oni kažu, prekaljeni srpski ratnici i članovi krajnje desnih ruskih militantnih skupina i organizacija. U financiranju kampa, između ostalih, sudjeluje i veleposlanstvo Rusije u Beogradu. Sve to baca sjenu na na istinitost i dobronamjernost iskaza političkih predstavnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, kao i njihovog glavnog lidera i „zaštitnika“ u Hrvatskoj gospodina Milorada Pupovca, koji se često u zadnje vrijeme nazivaju i smatraju velikim demokratima, i koji prozivaju vukovarske branitelje i Hrvate u Vukovaru nedemokratima, piše u priopćenju. 

Stožeru posebno smeta i što je na otvaranju kampa nastupio i KUD Sloga, iz Vukovara koje se financira sredstvima iz proračuna grada Vukovara u trostruko većem iznosu u odnosu na ostale hrvatske, mađarske, rusinske i dr. KUD-ove.

 Priopćenje je odaslano i na adrese gradonačelnika Želja Sabe te Milorada Pupovca. 

Više o svemu čitajte na Večernjakovu blogu Sandre Sabljak Gojani  ovdje.

>>Sprejem na ćirilici ispisali četiri S, Šešelj, srpski sinovi, ćirilica…

 

Stožer za obranu Vukovara zahtjeva odgov

Stožer za obranu Vukovara zahtjeva odgovore

Pitanja za gradonačelnika Vukovara Željka Saboa:

1. Jeste li  gospodine gradonačelniče Sabo znali za nazočnost vašeg zamjenika gospodina Dejana Drakulića na otvorenju ovog ekstremističkog i paravojnog kampa u Srbiji?

2. Je li on tamo pretstavljao grad Vukovar i građane grada Vukovara?

3. Kako ćete ga sankcionirati i dali će te i dalje ostati u koaliciji s tim i takvim demokratima.

4. Kako ćete gospodine gradonačelniče Vukovara građanima Vukovara opravdati dodijeljena sredstva iz proračuna grada KUD-u „Sloga“ koje svojim prisustvom i programom veliča nešto čega se i inače radikalna srpska javnost srami i odriče.

 

 

Pitanja za gospodina Milorada Pupovca:

1. Zašto svo vrijeme šutite i ne kažete hrvatskoj javnosti zbog čega i s kojim ciljem u tajnosti odvodite srpsku djecu u ovakve paravojne kampove u Srbiji.

2. Zašto politički predstavnici Srba iz Hrvatske sudjeluju na proslavama i otvaranjima ovakvih paravojnih kampova u Srbiji?

3. Koji je cilj obuke srpske djece i srpskih mladića iz Hrvatske da se obučavaju u pucanju iz automatskog naoružanja, u bacanju ručne bommbe, u uporabi noža kao hladnog oružja i drugim vojnim vještinama?

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Dingač:

  i pored toga što je dogradonačelnik povezan i surađuje s paravojnim organizacijama iz Srbije može i dalje spokojno živjeti u HRVATSKOM VUKOVARU ...

 • Ivan Kamenski:

  Hrvatski zakon bi trebao zabraniti pripadnost ovakvim paravojnim formacijama. Niti jedna normalna drzava ne tolerira ovakve stvari. Ako takvi tipovi zele glumiti Osamu Bin Ladina neka budu persone non grata u Hrvatskoj.

 • -obrisani-:

  kakve su ovo gluposti......