Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što je tamo radio?

Vukovarski dogradonačelnik u paravojnom kampu u Srbiji?

'SLAVONIJA  22.02.2010. VUKOVAR - Dejan Drakulic, dogradonacelnik Vukovara i predsjednik vukovarskog SDSS-a  Branimir Bradaric/Vecernji list'
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
10.02.2013.
u 10:24

Je li predstavljao grad Vukovar i Vukovarce, pitaju u Stožeru gradonačelnika Sabu koji još nije odgovorio

Dejan Drakulić (SDSSB), zamjenik gradonačelnika Vukovara, sudjelovao je 15. srpnja 2012. na otvorenju tzv. međunarodnog paravojnog kampa u Banji Junaković kod Apatina u Srbiji. Riječ je kampu u kojem djecu i mladiće srpske nacionalnosti u dobi od 10 do 19 godina obućavaju vojnim vještinama, a kamp organizira desničarska udruge „Patriotska Fronta" čiji je osnivač " Udruženje ratnih veterana srpskih zemalja 1990-1999 ", sa sjedištem u Bačkoj Palanci, Trg bratstva i jedinstva 21.

Izvijestili su o tome, za njih neprimjerenom posjetu, iz Stožera za obranu Vukovara. 
U priopćenju pišu kako se radi o 
krajnje ekstremnoj paravojnoj organizaciji koju su i sami Srbi proglasili i prozvali profašističkom.

- U kamp se dovode djeca iz „svih srpskih zemalja“ pri ćemu se misli na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i sl., a i nstruktori u kampu su, kako oni kažu, prekaljeni srpski ratnici i članovi krajnje desnih ruskih militantnih skupina i organizacija. U financiranju kampa, između ostalih, sudjeluje i veleposlanstvo Rusije u Beogradu. Sve to baca sjenu na na istinitost i dobronamjernost iskaza političkih predstavnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru, kao i njihovog glavnog lidera i „zaštitnika“ u Hrvatskoj gospodina Milorada Pupovca, koji se često u zadnje vrijeme nazivaju i smatraju velikim demokratima, i koji prozivaju vukovarske branitelje i Hrvate u Vukovaru nedemokratima, piše u priopćenju. 

Stožeru posebno smeta i što je na otvaranju kampa nastupio i KUD Sloga, iz Vukovara koje se financira sredstvima iz proračuna grada Vukovara u trostruko većem iznosu u odnosu na ostale hrvatske, mađarske, rusinske i dr. KUD-ove.

 Priopćenje je odaslano i na adrese gradonačelnika Želja Sabe te Milorada Pupovca. 

Više o svemu čitajte na Večernjakovu blogu Sandre Sabljak Gojani  ovdje.

>>Sprejem na ćirilici ispisali četiri S, Šešelj, srpski sinovi, ćirilica…

 

Komentara 33

DI
Dingač
16:24 10.02.2013.

i pored toga što je dogradonačelnik povezan i surađuje s paravojnim organizacijama iz Srbije može i dalje spokojno živjeti u HRVATSKOM VUKOVARU ...

IK
Ivan Kamenski
18:36 10.02.2013.

Hrvatski zakon bi trebao zabraniti pripadnost ovakvim paravojnim formacijama. Niti jedna normalna drzava ne tolerira ovakve stvari. Ako takvi tipovi zele glumiti Osamu Bin Ladina neka budu persone non grata u Hrvatskoj.

OB
-obrisani-
16:23 10.02.2013.

kakve su ovo gluposti......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije