Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA

Vukovarom prošla najmasovnija Kolona sjećanja dosad: Trasom hodalo oko 150.000 ljudi

Vukovar: Fotografije iz zraka Kolone sjećanja
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/50
18.11.2023.
u 16:00

Danas je Vukovarom prošla najmasovnija Kolona sjećanja.

- Vukovarom je od Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u sjećanje na vukovarsku tragediju, prema procjenama, hodalo 150.000 ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta predvođeno hrvatskim braniteljima Vukovara s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar - izvijestili su iz Grada Vukovara.
 
Program „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“ u dvorištu NMB “Dr. Juraj Njavro” Vukovar izveli su glumac Darko Milas, Klapa “Sveti Juraj” HRM i Najbolji hrvatski tamburaši. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast polaganjem vijenaca

Vukovar: Fotografije iz zraka Kolone sjećanja
1/47

Vijence su položili posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković s ratnim zapovjednicima i članovima obitelji poginulih, ubijenih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja, Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović s izaslanstvom, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s izaslanstvom, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović s izaslanstvom, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić s izaslanstvom te gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s izaslanstvom.
 
Molitvu je predvodio mons. Đuro Hranić, đakovačko osječki nadbiskup i metropolit, a uslijedilo je služenje svete mise za sve žrtve u Domovinskom ratu koju je predvodio mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

POVEZANI ČLANCI:


 
- Hvala svima koji su danas došli u Vukovar! Hvala na svakom koraku, upaljenoj svijeći i upućenoj molitvi za žrtve Vukovara. Hvala vam na dostojanstvenoj, ponosnoj, veličanstvenoj i najmasovnijoj Koloni sjećanja! - ističu iz Grada Vukovara.

>> VIDEO Kolona sjećanja prolazi trasom dugom 5,5 kilometara, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava


 

Komentara 47

ED
edgar2
16:06 18.11.2023.

Vukovar i njegovi hrabri branitelji kao i stanovnici, vječno žive u srcima nas građana Hrvatske!

ME
medvedgrad
16:31 18.11.2023.

Mi smo najdivniji narod kad se treba ujediniti oko bitnih stvari. Vukovar, ponos i bol!

Avatar jambo
jambo
16:30 18.11.2023.

Sve fino, mirno, dostojanstveno! Bravo za vladu i medije, Penava i Mlinaric nisu uspili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije