Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Vukovar dobio drugi park za pse

Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce
31. kolovoza 2018. u 18:51 4 komentara 201 prikaza
Vukovar dobio drugi park za pse
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Od danas Vukovar je prvi grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji ima dva uređena parka za pse. Nakon parka u gradskoj četvrti Borovo naselje gradske vlasti izgradile su i park za pse kod naselja Olajnica, uz Vuku, gdje će vlasnici kućnih ljubimaca moći svoje pse dovesti kako bi se istrčali na svježem zraku.   

Svečano zatvaranje 12. Vukovar film festivala i dodjela nagrada Završen festival Pobjednik 12. Vukovar film festivala rumunjski "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari"

- Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce. Siguran sam kako će građani sa zadovoljstvom koristiti ovaj sadržaj, rekao je Penava.

Radi se o projektu vrijednome 120 tisuća kuna. Park je opremljen modernim igralima za pse, klupama za vlasnike, kantama za otpatke, zaštitnom ogradom i pristupnim stazama…

Podsjetio je i kako je gradska uprava nezadovoljna što je po novom zakonu teret zbrinjavanja napuštenih životinja pao na leđa jedinica lokalne samouprave. Radi toga se dopisom obratio i Saboru RH.

- Nitko od nas nema ništa protiv kućnih ljubimaca ali u toj problematici nema mjesta neodgovornom ponašanju. Ispostavilo se kako su novim zakonom mnogi nezadovoljni ali prilikom njegova usvajanja to nitko nije artikulirao u Saboru. Rješavanju treba pristupiti oprezno, a najteže je stanje u krajevima iz kojih ljudi odlaze i novca u lokalnim proračunima je sve manje, rekao je Penava govoreći o ovom problemu. 

Svečano zatvaranje 12. Vukovar film festivala i dodjela nagrada:

Vukovar dobio drugi park za pse
1 / 19
Svečano zatvaranje 12. Vukovar film festivala i dodjela nagrada
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • liskovaca:

    Otvorite i vrtić za peseke da netko pazi na njih dok su mamica i tatica na poslu!

  • kelab:

    Jeste li ikad bili uz uzglavlje umiruceg kojem je pas ili macka bio jedini sugovornik?

  • liskovaca:

    Ovo je bilo najvažnije za Vukovar!