Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u županiji

Vukovar dobio drugi park za pse

Vukovar dobio drugi park za pse
Foto: Branimir Bradarić
1/2
31.08.2018.
u 18:51

Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce

Od danas Vukovar je prvi grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji ima dva uređena parka za pse. Nakon parka u gradskoj četvrti Borovo naselje gradske vlasti izgradile su i park za pse kod naselja Olajnica, uz Vuku, gdje će vlasnici kućnih ljubimaca moći svoje pse dovesti kako bi se istrčali na svježem zraku.   

- Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce. Siguran sam kako će građani sa zadovoljstvom koristiti ovaj sadržaj, rekao je Penava.

Radi se o projektu vrijednome 120 tisuća kuna. Park je opremljen modernim igralima za pse, klupama za vlasnike, kantama za otpatke, zaštitnom ogradom i pristupnim stazama…

Podsjetio je i kako je gradska uprava nezadovoljna što je po novom zakonu teret zbrinjavanja napuštenih životinja pao na leđa jedinica lokalne samouprave. Radi toga se dopisom obratio i Saboru RH.

- Nitko od nas nema ništa protiv kućnih ljubimaca ali u toj problematici nema mjesta neodgovornom ponašanju. Ispostavilo se kako su novim zakonom mnogi nezadovoljni ali prilikom njegova usvajanja to nitko nije artikulirao u Saboru. Rješavanju treba pristupiti oprezno, a najteže je stanje u krajevima iz kojih ljudi odlaze i novca u lokalnim proračunima je sve manje, rekao je Penava govoreći o ovom problemu. 

Svečano zatvaranje 12. Vukovar film festivala i dodjela nagrada:

Vukovar dobio drugi park za pse
1/19
Ključne riječi

Komentara 4

LI
liskovaca
20:09 31.08.2018.

Otvorite i vrtić za peseke da netko pazi na njih dok su mamica i tatica na poslu!

KE
kelab
23:22 31.08.2018.

Jeste li ikad bili uz uzglavlje umiruceg kojem je pas ili macka bio jedini sugovornik?

LI
liskovaca
20:08 31.08.2018.

Ovo je bilo najvažnije za Vukovar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije