Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granica na moru
Povratak na članak

Vukas hrvatski arbitar u sporu sa Slovenijom

Budislav Vukas devet godina bio je potpredsjednik Međunarodnog suda za pravo mora, a i ad hoc sudac u Haagu u tužbi Hrvatske protiv Srbije.

Komentari 12

DU
Deleted user
21:21 15.06.2010.

U samom začetku tog nacrta arb. sporazuma, još od faze Rehn2, je bilo razvidno da će Jandroković \"otpilati\" akademika Rudolfa, koji je sve oko razgraničavanja (i sa CG, ne samo sa SLO) radio besplatno i nije želio ni kn honorara za taj posao. A kad ga je \"otpilao\", kako se to kaže u gradu u kojem živi ak. Rudolf, onda su prostitutkin posao obavljali za račun MVPEI ona splitska profesorica međurodnog prava (u dišpet ak. Rudolfu i na štetu hrv. interesa) i naravno prof. Vukas. Zašto prostitutkin posao!\' Zato jer ona prava prostitutka naplati kasnije...

VL
OB
-obrisani-
21:43 15.06.2010.

@mikrogryzli komentar ti nije u skladu sa titulom

VL
MO
morales
21:48 15.06.2010.

Ako ovaj bude naš predstavnik, ne bi me čudilo da i Dalmacija postane slovenska. To je jedini \"stručnjak\" koji ne priznaje sud, odnosno ne inzistira na onome što će svatko tko zna da je u pravu inzisitirati, već je zahvaljujući zovu novca okrenuo ploču i prigrlio arbitražu. Sramota!

VL
OB
-obrisani-
00:36 16.06.2010.

Dakle Dr. Vukas če morati onako potišteno i nemočno mjeriti koliko kilometara od onih \"nedamo ni milimetra\" mora če pripasti posle arbitraže...

VL
Avatar akromegalija
akromegalija
20:37 15.06.2010.

Šansa da si čovjek nešto zaradi

VL
KO
koro
20:58 15.06.2010.

Zar će jedan srbin braniti interese Hrvatske? Onda smo opet naj......A gdje je tu akademik Rudolf? Nije podoban nama,ni slovencima , niti EU.Zato jer se bori za interese Hrvatske.

VL
KA
Karlek1
22:55 15.06.2010.

Naše nadobudne glavonje s vrhe koje nas vode u propast, misle da smo zaboravili da u HR postoje i dr stručnjaci za međunarodno pravo, koji isto imaju \"impresivnu reputaciju\" i također su ugledni i vrlo dobro upoznati sa cijelom situacijom,, dapače neki rade vani, jedino ih naše pametne glave političara ne trebaju za savjetnike međunarodnog prava mora. Dakle što je s Rudolfom, Vidasom, Iblerom !?? Oni su do sada vrlo argumentirano, vješto i uvjerljivo branili hrvatske interese, dok se Vukasa iz emisije Otvoreno sjećam kao neuvjerljivog braniča predloženog arbitražnog sporazuma. Dakle zar će opet ulizice dobiti glavnu ulogu u našem predstavljanju !??

VL
ST
stefj
00:40 16.06.2010.

Kao što se i pretpostavljalo, to je naš Juda Iškariotski, ide zaraditi malo srebrnine...

VL
KR
kristijano
07:33 16.06.2010.

Stidim se što sam hrvat. Ovo nije Hrvatska, reče neko jednom.

VL
KR
kristijano
07:50 16.06.2010.

Pragmaticno razmisljanje. Hm, ovo je jedinstvena prilika da obezbjedim sebe i svoje sljedece generacije. Dat cu zlovencima to sto traze, Hrvatsku ko jehbe. Ne treba meni nacionalni ponos, ljubav prem domovini i slicne gluposti. To ostavljam zlovencima. Pricat ce se dva dana, bit ce malo prasine i nakon dva tjedna niko nece ni slova o tome progovoriti a ja cu napuniti dzepove. Sto da ja zbog to malo pisljivog mora ne zgrnem novac. Zar se moze porediti novac u mom dzepu sa to malo mora koje nasi dragi, voljeni, ljubljeni, plemeniti, preslatki susjedi traze. To sto ce po meni i Jahci svi pljuvati u vijeke vijekova. To nije bitno. Zivot je jedan, treba napuni dzepove i dobro se izjehbati i nazderati.

VL
C1
caudillo_1
10:06 16.06.2010.

Kosorice čuvaj se.....ratificirala si arbitražni sporazum mimo volje naroda a ako sad pokušaš mimoići Rudolfa,Vidasa ili Iblera tvoja će sudbina biti poznata.

VL
DO
dobravila
13:16 16.06.2010.

Evo Jude za antihrvatske škude ..... Neka se pogleda u ogledalo i pljune . Onaj tko će poklanjati dušmanu hrvatsko podmorje puno nafte i plina . Onaj tko će pokloniti 150 kvadratnih kilometara našeg mora . I uzeti kruh našimometara našeg mora . I uzeti kruh našim hrvatskim ribarima ..... Zar su za to ginuli naši branitelji ? Stavili su u Ustav branitelje i naš obrambeni Domovinski rat , da bi lakše poklanjali hrvatsko more i podmorje . Koji licemjeri : ((

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.