Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada Ane Brnabić

Vučićev jastreb Vulin ministar je obrane

28.06.2017.
u 11:35

Predsjednik maloga Pokreta socijalista od velikoga je povjerenja predsjednika Srbije – za njega kažu da govori ono što Vučić misli

I prije nego što je mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić predstavila svoj plan i program, što će se dogoditi danas, na Vidovdan u Skupštini, poznat je sastav nove Vlade Srbije. Broj ministarstava porast će za dva na 18 pri čemu su dva nova lica Goran Trivan (ministar ekologije) i Nenad Popović (ministar bez resora). Ipak, najviše polemike izazvala je najava kako će dosadašnji ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević iz nekoga razloga zamijeniti mjesta. Tako će Đorđević postati ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, dok će ministar obrane postati Aleksandar Vulin (45), predsjednik Pokreta socijalista.

Neodmjerene izjave

Vulin je tijekom proteklih nekoliko godina sa svojom malom strankom stalno dio vlade. Poznat je kao „Vučićev jastreb“, kao osoba koja javno govori ono što Vučić misli. I danas su poznate brojne njegove neodmjerene izjave na račun Hrvatske.

On bi trebao postati ministar obrane u vrijeme kada na jugu Srbije, prema granici s Kosovom, i danas postoje tenzije. Navodno se s izborom Vulina za ministra obrane ne slaže ni veleposlanik SAD-a u Srbiji Kyli Scott koji je u neslužbenom razgovoru, na marginama jednoga od sastanaka, nazočnima rekao da Vulin nije dobro rješenje za čelno mjesto jednoga tako važnoga ministarstva. Dan poslije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantirao je bilo kakve pritiske i pozive, pa tako i Scottove, u svezi imenovanja Vulina ministrom obrane.

– Čuo sam s više strana da se veleposlanik Scott raspituje za moje zdravlje i na tome mu se zahvaljujem. Dobro sam i zdravo. Služim Srbiji, a ne Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji. Hoću li biti ministar obrane, ovisi o snazi predsjednika Vučića da izdrži ogromne pritiske iz inozemstva, ali i unutrašnjih lobija da na čelu ministarstva bude netko blizak isključivo zapadu – rekao je Vulin čiju smjenu je Scott navodno i ranije tražio.

Vječiti Rasim Ljajić

Kada je riječ o novoj Vladi Srbije, većina ministara je na svojim „mjestima“ već godinama. Tu su i dalje nezamjenjivi Rasim Ljajić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Ivica Dačić… Prema svim sadašnjim napisima najveći teret podnijet će upravo buduća premijerka, Ana Brnabić, i to prije svega zbog činjenice da je nestranačka osoba u državi gdje je vladajući SNS daleko ispred svih ostalih političkih suparnika i gdje oporba trenutačno gotovo i ne postoji.

Komentara 11

DU
Deleted user
12:23 29.06.2017.

Vucic-ev mali pasic, puno laje, al ne grize

TR
trolokva
12:04 28.06.2017.

A jastreba hahaha.

Avatar babarogan
babarogan
12:31 28.06.2017.

kad se sjetim mlađang vulina duge kose kao che guevara...ljudi se sprdali sa njim...slizao se sa Mirom Marković....i eto ga...ošišao se i od komuniste poče čovek da se krsti kod svake bandere...a tek što laje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije