Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST OBOLJELIH

Vučić usporedio Srbiju s Hrvatskom: Testiraju manje, mi se ne brinemo o političkim brojkama

22.07.2020.
u 23:53

- Kada testirate mnogo ljudi, otkrivat ćete više bolesnih i mrtvih. Naš cilj i želja je da pokažemo da ogromnim testiranjem želimo sačuvati i liječiti ljude i zaustaviti širenje korone - rekao je Vučić.

Srbija posljednjih dana bilježi prilično velike brojke slučajeva novozaraženih, a srpski predsjednik Aleksandar Vučić to je prokomentirao i iskoristio tu priliku da se ponovno usporedi s Hrvatskom.

- Jučer smo testirali skoro 12.000 ljudi. Postotak zaraženih prije četiri dana bio je značajno veći. Danas je hospitalizirano oko 480 ljudi, a 540 je pušteno kući. I dalje je strašan pritisak na bolnice, ali nije jeziv kakav je bio prije četiri, pet dana, naročito u Beogradu koji je na najvećem udaru. Usprkos prenapregnutosti bolnica, Beograd može izdržati - rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a.

Istaknuo je kako je Srbija prestigla Njemačku po broju testiranih na 100 tisuća ljudi i da je peta u Europi, a potom se usporedio s ostalim zemljama u blizini poput Hrvatske i Bugarske. Rekao je kako Srbija želi identificirati bolest i brinuti za zdravlje i živote ljudi, a ne za političke brojeve i naklonost stanovništva, pišu 24sata.

- Mi smo u zadnja 24 sata otkrili 426 zaraženih, ali da smo testirali kao Hrvatska tisuću ili dvije ljudi, oboljeli bi umirali. Mi se ne predstavljamo kao bolji. Zato ćemo ići do 12.000 testiranih dnevno. Pokušat ćemo smanjiti broj teških slučajeva - poručio je Vučić.

- Kada testirate mnogo ljudi, otkrivat ćete više bolesnih i mrtvih. Naš cilj i želja je da pokažemo da ogromnim testiranjem želimo sačuvati i liječiti ljude i zaustaviti širenje korone - rekao je Vučić.

Ključne riječi

Komentara 9

SK
SkvikiZg
07:16 23.07.2020.

Vjerojatno imaju i više mrtvih zato jer ih više testiraju.

LO
lojtra2
06:28 23.07.2020.

Lijepi primjer korištenja maske na nepropisni način čime je ona bez koristi ako se ne prekrije i nos.

MA
Mama
05:16 23.07.2020.

pa nevjerujem nasima a kamoli Vučiću oko brojki.To je onaj sto sutradan zna na izborima u čovjeka koliko je tko dobio glasova ali izlaznost je uspio prebrojati tek tri tjedna poslje a ovo oko korone i brojkama ,poceli su se buniti i njemu velo odani iz raznih stožera,sve je to za domaću upotrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije