Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PLAN ZA KOSOVO
Povratak na članak

Vučić stjeran u kut: Prihvaćanje Kosova kao države ili ekonomski slom Srbije

Vučić je prihvatio Macron-Scholzov plan i zbog 600 milijuna eura bespovratne pomoći iz EU za gradnju pruge Beograd - Niš

Komentari 83

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
20:45 01.03.2023.

Vučić je sin Albanca Fahrija Muslija, bivšeg kolege novinara Vučićeve majke. Krv nije voda.

VL
DU
Deleted user
21:24 01.03.2023.

Ne znam ako se Jos netko sjeca, kad su Srbi poceli napadati Sloveniju, Hrvatsku, govorili su bahato “gdje god je Srpska krv potekla sve ce biti srbija,”’izgleda jedino sto ce ostati od Srbije vidjet ce se sa Kalemegdana! Zamolio bibi vecernji list da prestane vise pisati o Srpskom karcinomu! Sto se gov.. vise okrecu ton duze smrde!

VL
Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
20:36 01.03.2023.

Vučić ga je klečeći cuclao Makronu.

VL
DU
Deleted user
20:46 01.03.2023.

Nije Vučić nigdje stjeran. Od samog početka se zna da je on trulozapadni slugan. Međutim, u pašaluku se izdaja plaća glavom. Zato čitavo vrijeme izvrdava i traži način kako da se riješi Kosova.

VL
Avatar Mlečanka
Mlečanka
21:12 01.03.2023.

jaoooo.. stjerali malog Vuka u kut kao štakora 😵...što će sad?

VL
Avatar zidam spremno
zidam spremno
21:52 01.03.2023.

Svi vi koji likujete a i vi koji tugujete - nista vam to ne znaci. Ovo sa Kosovom je napravljeno tako kako je napravljeno jer tako Zapadu odgovara. Neki drugi slican slucaj ce biti rijesen potpuno drukcije, jer tako ce - Zapadu odgovarati. Nema tu ni konzistencije ni presedana ni logike. Srbija je popusila Kosovo iz geopolitickih razloga, i zbog toga sto su bili dovoljno glupi da inzistiraju na nekom “srcu srpstva” na Kosovu i Metohiji… Jednako su glupavi bili i na slucaju Krajine, kad su 1995. objektivno mogli dobiti cak i vise autonomije nego sto danas ima Dodik, ali kao sto rekoh, budalu ne mozes dovesti pameti - inatili su se, pa dobili po pitschki. I dobro je za sve nas ostale da su takvi. Aca Vaginolabius je ovime potpisao svoju politicku smrt (ako ne i fizicku), a mi se mozemo samo nadati da ce ga naslijediti netko jos blentaviji.

VL
Avatar PravedniSrbin
PravedniSrbin
21:21 01.03.2023.

Koji idiotizam i opet kažem šta nas Kosovo ima da prizna kad smo mi davno priznata suverena i nezavisna zemlja!?

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
21:56 01.03.2023.

Možemo se mi sprdati, ali eto Vučko dobi nepovratne milijune za prugu, tvornice po Srbiji niču kao gljive poslije kiše, standard im raste, prestigli su nas u robnoj razmjeni. Nitko živ više ne računa na Kosovo u sastavu Srbije , ali pametno se igra i izvlači i od Rusije i od EU što se izvući može, i to već godinama. Treba biti realan, srbijanska vanjska politika nije ni malo za podcijeniti.

VL
Avatar mustafa2
mustafa2
20:46 01.03.2023.

kosovo je srce srbije, vucicu pa neces valjda dati da vam izvade srce ? vucic je uvijek govorio da nece priznati kosovo tako da mu vjerujem da nece, on ce samo potpisati ali nikad nece priznati da je potpisao.

VL
SL
slavenZadravec
21:11 01.03.2023.

Ako se gleda šire - zanimljive su te igre, "pravila" i logike oko priznavanja ili nepriznavanja odcjepljenja ili aneksija teritorija. Imamo primjere Katalonije, Tajvana, Zapadne obale, Kosova, a sada i dijelova Ukrajine. Svaki je slučaj ponešto drugačiji, ali su i pristupi međunarodne zajednice, zapada ili EU.

VL
ZI
zinegoid
22:26 01.03.2023.

koji amaterski tekst. nasjedaju na srpske laži, prevare u svezi potpisivanja. nema od toga ništa, dogovorili su se da se riješi prethodno pitanje, zajednica, koju će opstruirati do besvijesti. europa se utrkuje u ulaganju u srbiju iz razloga što se sve rješava na brzaka, u četiri oka, što svima odgovara, neće sada otpilati tu granu. servi su toga svjesni kao i mogućnosti da odugovlače do besvijest. ako ga stjeraju u kut raspisati će nove izbore, on dati ostavku i tako u krug s nadom da će ih braća u zločinu, rusi, spasiti....

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
21:14 01.03.2023.

Hajde da vidimo kada će potpisati... Navodno je rekao da će potpisati kada se formira ta zajednica srpskih općina. Treba vidjeti i taj road map, jer on pokazuje step by step kako će se taj sporazum realizirati. Igrokaz još nije završio.

VL
Avatar InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
16:58 02.03.2023.

Zanimljiv je mentalni sklop u Srbiji. Vjeruju mu sve, da je BDP skočio, da su plaće porasle, da se bolje živi, da se u Srbiju ulaže više nego ikad, da se živi bolje nego ikad. Jedino mu ne vjeruju da nije potpisao EU sporazum s Kosovom 🤔 ....Izgleda da Srbi jedino u bajke vjeruju...

VL
KI
Kinger
22:43 01.03.2023.

Priča se o cifri od 30 Mlrd Eura, juce potpisani ugovori o novoj infrastrukturi, autoceste, zeleznica, vozovi preko 200km na sat, metro u Beogradu,Eu ulaze u sektor veštačke inteligencija u naredne 3 godinepotpisan ugovor, ,Rasmus otvorenih 5 Mlrd Eura bespovratnih sredstava, pregovori sa Mercedesom su vec uveliko u toku.danas bili predstavnici. Continental juce otvorio tvornicu, najvecu u Europi, izvoz preko 3 Mlrd Eura u prve 2 godine.. I ovde je narod zbunjen.. Izgleda da je nešto potpisao, mamu mu...

VL
Avatar Maryo
Maryo
18:12 02.03.2023.

Taj Boško Obradović je nesretnik žešći. Ovo je prilika za Srbija i prihvaćajući taj sporazum s Kosovom, ništa ne gubi i nije izgubio, dobit će pare od EU za izgradnju željezničke pruge Beograd - Niš i bit će još novaca za investicije...i kad uđu i Srbija i Kosovo u EU, bit će to dvije zemlje primamljivije za investicije, bit će sve to jedno tržište.. treba tako gledati i vjerujem i nadam se dobroj suradnji poštujući se međusobno.

VL
SI
siny
04:46 02.03.2023.

Sad ce im Kosovo uvesti vize

VL
AV
avangero
06:01 02.03.2023.

Di je nestala bahatost, sve se za novce može kupiti, ali bih ka osobno ipak želio da srbi odbiju sve planove EU te odu u izolaciju, uvedu im se vize, pa da ih ne gledam više po europi, neka idu u rusiju

VL
MA
Matkovic
23:41 01.03.2023.

To si budalastine. Sve te fabrike su njihove, jedino sami sebi da uvedu sankcije. A sto se tice 600 miliona za brzu prugu beograd nis eu je to dala da ne bi smo uzeli od kine, koja je prva ponudila.

VL
DU
Deleted user
00:06 02.03.2023.

Kad ovo čitam, pomalo mi je žao Srbčadije. Njihovi predci nisu prodali "veru za večeru", a ovi sad predvođeni Vučkom su prodali Kosovo (i Metohiju) za "strane investicije" i prugu Beograd - Niš.

VL
ST
Stvarnost
06:24 02.03.2023.

Au koliko dusebriznika brinite se vi sta cete za uskrs skupa jaja🤣🤣🤣

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.