Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski premijer

Vučić se prije odlaska iz BiH nenajavljeno sastao s Dodikom

12.04.2016.
u 21:53

Vučić je s Dodikom, kako je kazao, razgovarao o važnosti očuvanja Daytonskog sporazuma i poštivanja prava tri naroda u BiH da odlučuju o svojoj sudbini

Predsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić se na kraju boravka u Bosni i Hercegovini u Laktašima kod Banja Luke nenajavljeno sastao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a novinarima je nakon toga izjavio da su razgovarali o jačanju suradnje i političkoj stabilnosti regije i potencirao je važnost jačanja veza Srbije i RS.

"Politička stabilnost u regiji je od ključne je važnosti", kazao je Vučić koji je u Laktaše stigao iz Mostara gdje je ranije u utorak razgovarao s članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem  a imao je i kraći susret s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

S Dodikom je, kako je kazao, razgovarao o važnosti očuvanja Daytonskog sporazuma i poštivanja prava tri naroda u BiH da odlučuju o svojoj sudbini.

"Želimo očuvati trajni mir i stabilnost", kazao je srbijanski premijer.

Vučić je uz ostale dužnosnike bio gost na otvaranju mostarskog gospodarskog sajma, a u Laktašima je kazao da ove godine očekuje i napredak gospodarstva svoje zemlje dodajući kako je to "dobra vijest i za RS".

Najavio je jače angažiranje na cestovnom povezivanju između BiH i Srbije dodajući kako to smatra važnim da bi "u RS osjetili bliskost i prijateljstvo sa Srbijom".

>> Predsjednica Grabar-Kitarović 10 minuta razgovarala s Vučićem, što su dogovorili

Komentara 19

HH
Horvat_H
22:29 12.04.2016.

vucic je bio u sarajevo (brdu sarajeva) i 1992-3, a Hag nije o njemu vodio istragu, naravn Haski sud je doneo osudu za Genocid koji su izveli Bosanski-srbi, ali u tom mjestu jos cetnici se takmice ko je veci cetnik...a predsjednik srbije je vojvoda, kada vidite ovakve slike, i kada vidite kao i dalje stvari stoje, sigurno cete konstatirati da su neki samo promjenili znacke sa kokardama, a neki ni to jer kokarde sada nose i time se identificiraju, cak i velicaju cetnike i kokarde ..to je istina koju nam neki zele predstaviti da nije to problem nego je problem biti "za dom spremni"

HH
Horvat_H
22:51 12.04.2016.

na slici vidimo Vucica a on je cetnik ili nije ?, dok sa njim je (dodik) covjek koji ne/djela osudjenog pravosnazno ratnog zlocinca za genocid (karadzic radovana) velica tako da postavlja i imenuje skole njegovim imenom...dokle ce ovo svijet tolerisati ?

HH
Horvat_H
22:56 12.04.2016.

ja mislim da ako imenujemo skole ratnim zlocincima ,i cetnistvo nam ne smeta, onda za dom ne treba nitko da brine, on je u "sigurnim" rukama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije