Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠLI U TRGOVINU

Vučić pričao kako u Bruxellesu nema šećera i brašna, novinari mu pokazali: 'Ne čini nam se tako'

Beograd: Vučić obišao skladište robnih rezervi
Foto: Antonio Ahel
1/3
17.06.2022.
u 18:19

Ulja ima za izvoz, košta 2,49 eura. Čini se da ta priča o nestašici nije toliko točna, kazali su novinari

Već nekoliko tjedana u Srbiji vlada prava nestašica šećera, a sve što se izloži na police nestane u svega nekoliko sati. 

Zbog kritične situacije u kojoj se nalaze trgovci, uvedeno je ograničenje od kupovine maksimalno pet kilograma šećera po jednoj kupovini, a problem je nastao i zbog nekih trgovaca koji su i do deset puta više prodavali šećer u skupljim varijantama, dok su pakiranja od kile ''čuvali''. 

O panici s opskrbom šećerom u nekoliko je navrata progovorio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je upozoravao kako se diljem Europe širi val poskupljenja. 

Kako bi provjeriti zalihe osnovnih živežnih namirnica u Europi o kojima priča Vučić, novinari Nove.rs otišli su u Bruxelles. 

- Ulja ima za izvoz, košta 2,49 eura. Čini se da ta priča o nestašici nije toliko točna. Priča se da se mi kupamo u ulju dok Europa grca, no čini nam se da baš i ne gladuju - kazali su novinari koji su bili u jednoj trgovini. 

A i šećera je bilo pregršt, i koštao je 1,85 eura

- Sve su trgovine opskrbljene i uljem i brašnom i šećerom, a kad govorimo o cijeni, uspoređujući plaće u Belgiji i plaće u Srbiji, ovo je skoro pa besplatno - dodali su. 

>> VIDEO Ruski špijun pokušao se infiltrirati na sud u Haagu: Desetljećima je radio na lažnom identitetu

Komentara 21

MI
Mislav28
20:50 17.06.2022.

Srbijanac kad laže onda laže maštovito.

PR
prajdali100
20:45 17.06.2022.

Ne smijem ovo komentirati jer ću dobiti dva dana suspenzije.

Avatar southman
southman
20:43 17.06.2022.

Hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije