Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bačić mu odgovorio

Vučić nakon pitanja 'boji li se optužnice': Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe

Vučić posjetio Sajam automobila i motocikala u Beogradu
Foto: M. M./ATAimages/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.05.2022.
u 19:22

Sretan sam što srpski državni organi rade na zaštiti žrtava, istine i tome da teški zločini, ubojstva, progoni ne prođu nekažnjeno - naglasio je predsjednik Srbije

Nisam nikada nikoga ubio i na to sam ponosan - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje boji li se optužnice zbog njegovog govora u Glini kao eventualnog odgovora Hrvatske na optužnice protiv četiri hrvatska generala u Srbiji, prenosi N1.

- To o čemu oni govore, tu nema ništa sporno. Oni su poubijali Srbe koji su tamo živjeli, a ne Srbi njih - naglasio je Vučić.

- Da podsjetim, izgleda da ste se zaboravili što je bilo 1995. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe. Nisu Srbi protjerali Hrvate iz Gline, nego obrnuto. Tako da izgleda da moji poticaji nisu bili uspješni, nisu vrijedili, ali to vam je tako kada nemate politiku i kada mislite da ratne zločine možete činiti i ubijati ljude - nadodao je predsjednik Srbije.

Dodao je da su Hrvati ubijali srpsku djecu pa izrazio žaljenje što N1 to ne vidi i što im, kako je rekao, "srpska djeca nisu važna".

- Za mene su mnogo važnija od mene i moje političke sudbine. Sretan sam što srpski državni organi rade na zaštiti žrtava, istine i tome da teški zločini, ubojstva, progoni ne prođu nekažnjeno - naglasio je Vučić.

Podsjetimo, srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina. Optužuju ih da su u akciji “Oluja” 7. i 8. kolovoza 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada. Ovaj potez izazvao je niz reakcija u Hrvatskoj. Između ostalog, jedan od pilota koji je obuhvaćen optužnicom, Daniel Borović, sve optužbe odbacuje i tvrdi da Srbija nastavlja s neopravdanim pritiscima i pokušajima da ih se vuče po blatu. Saborska oporba zatražila je pak da se Srbiji blokiraju pregovori s Europskom unijom.

VIDEO Zagreb: Prosvjed željezničara kako bi spasili radna mjesta i tvrtku za gradnju pruga

Komentara 80

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
17:27 23.05.2022.

Što ovaj čovjek još mora izjaviti da ga se proglasi personom non grata u RH? Što Hrvatska čeka s optužnicom za ratno-hušački govor u Glini '95?

BU
Butterbur
17:35 23.05.2022.

Srpska svakodnevica je samosažaljevanje, samozavaravanje, laganje, šlihtanje rusima. Duhovna septička jama i ludnica otvorenog tipa koja je nekad zabavna za nas sa strane.

PA
Pahor
17:27 23.05.2022.

Ono kad agresor tuzi zrtvu zato sto se branila. Debljina srpskog obraza je neizmjerna a pokvarenost bezgranicna. Frustrirani vlastitim porazima, izmisljaju vlastitu povijest u kojoj su oni zrtve. Urnebesno🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije