Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija obilježila godišnjicu bombardiranja

Vučić poručio NATO-u: Ušutite bar danas; Prosvjednici u Beogradu pružili podršku Rusiji

Beograd: Aleksandar Vučić i Ana Brnabić glasali  su na  referendumu o promjeni Ustava
Foto: Milos Tesic
1/7
24.03.2022.
u 22:56

Vučić je kazao da je prije 23 godine krenuo brutalan, jeziv, užasan, zločinački i neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila.

U Kraljevu se obilježio Dan sjećanja na stradale u NATO agresiji, a na obilježavanju je bio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Obilježavanje se održalo na Trgu srpskih ratnika i prisustvovao je osim državnog vrha Srbije, i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. U Beogradu su se pak okupili ratni veterani i narodne patrole koji su organizirali prosvjed na dan početka NATO bombardiranja te su pružili podršku Rusiji.

Vučić je na početku kazao da je prije 23 godine krenuo brutalan, jeziv, užasan, zločinački i neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila.

"Ta mala zemlja nikoga nije napala, nije ugrozila teritorij druge zemlje. Ta mala zemlja i njen veliki narod htjeli su samo da budu svoj na svome, da čuvaju svoja ognjišta i ništa više. Ali neki drugi, njih 19 velikih, najvećih, moćnih, najmoćnijih, jakih, najjačih, silnih, najsilnijih su svu svoju bahatost i aroganciju željeli da pokažu na jednom malom slobodarskom narodu – srpskom narodu. Nije im bilo dovoljno ono što su činili prije toga", rekao je Vučić, piše B92

Beograd: Aleksandar Vučić i Ana Brnabić glasali  su na  referendumu o promjeni Ustava
1/8

Rekao je da siledžijske NATO države nisu željele ni da legaliziraju svoju zločinačku agresiju.

"Sada hoćete da klečimo pred vama i da vam se ispričamo što ste nas tukli i što ste ubijali našu djecu. Nećemo klečati i nećemo  moliti. Hoćemo da čuvamo sjećanje na naše stradale i nikada vam nećemo zaboraviti ono što ste radili. Predsjednik Dodik kaže da ne može oprostiti, ali moramo razgovarati i gledati u budućnost, ali kako da zaboravimo?", pitao je Vučić i naveo imena žrtava iz Kraljeva. 

Vučić je rekao da više nikada neće kriti da je NATO-ovo bombardiranje na SRJ bila agresija na suverenu državu.

"Kad se sjete toga, vidite da to nije bila greška, vidite da su to planirali i da su zadovoljni time što su napravili. Naša molba je da bar jedan dan, 24. ožujak žalimo svoje žrtve. Ušutite na taj jedan dan. Ne vrijeđajte naše žrtve. Poštujte naše žrtve", poručio je Vučić.

Komentara 97

IL
ilustrator
23:15 24.03.2022.

rat u sloveniji rat u hrvatskoj rat u bih rat na kosovu a barbari iz nato napali malu, nedužnu srbiju!

DU
Deleted user
23:15 24.03.2022.

dok ste druge bombardirali ti si se qurcio po banovini i sarajevu, a kad su vas malo dovodili u red ti si se sakrio u misju rupu. sad se opet qurcis kao i svaki prosjecni srbin...

Avatar Mistborn
Mistborn
23:15 24.03.2022.

"brutalan, jeziv, užasan, zločinački i neljudski napad na jednu malu zemlju koja teško da je nekome nešto skrivila." ????? .... Bože! Vidi! Siđi! Potuci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije