Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Putinov idući potez može izazvati eskalaciju: 'Ima radikalnu metodu zastrašivanja, NATO još taji odgovor'

Pixsell/Reuters
24.03.2022.
u 17:17

Ugledni vojni strateg Ivica Mandić te gepolitički analitičar Denis Avdagić smatraju da će Rusija uskoro strahovito preciznim i brzim hipersoničnim raketama gađati krajnji zapad Ukrajine gdje se nalazi granica s NATO-om. Tamo Vladimir Putin želi održavati stalnu tenziju i onemogućiti savezničku vojsku da uđe u Ukrajinu ako situacija eskalira. Rusija je iscrpljena i ranjiva i njezin cilj će biti raspršivanje sukoba dalje od svojih granica i tako testirati ozbiljnost NATO-a oko otvorenog uključenja u rat. SAD, kažu analitičari, vjerojatno ima odgovor na hipersonične rakete ali ne želi ga javno komunicirati iz više razloga. Rusija nije ni blizu sila kakva je bio SSSR, to sada cijeli svijet vidi, a Putinu je u nemoći i međunarodnoj izolaciji preostala prijetnja nuklearnim i kemijskim oružjem. Međutim, važno je znati što je to taktičko, a što strateško korištenje nuklearnog oružja i kad bi točno Putin mogao iskoristiti takvu suludu opciju ako ga suradnici u tome ne spriječe na vrijeme.

Komentara 50

DU
Deleted user
18:37 24.03.2022.

Agenda 2020-2030 ne može jasnije svaki dan sa ovim vjestima to dokazuje

DU
Deleted user
18:02 24.03.2022.

Ovi Ukrajinci koji dolaze u zapadnu Europu presretni, ne pada im na pamet da se vracaju cak i da se sve tamo bude kao i prije rata:

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
19:42 24.03.2022.

S covidom su popunili proracun jer Trump nije htio voditi ratove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?