Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograd
Povratak na članak

Vučić nakon susreta s Lavrovom: Nije me sramota to tražiti i moliti za Srbiju

Komentirajući energetsku krizu u svijetu, Vučić je ocijenio da joj je uzrok to što europske zemlje "iz političkih razloga" nisu potpisale dugoročne ugovore s Rusijom o isporuci plina.

Komentari 109

Avatar mason
mason
00:28 11.10.2021.

Srbijanci velicaju rusiju a milijuni idu na zapad trbuhom za kruhom , tako isto muslimani. Svi idu na mrski im Zapad, zasto?

VL
CM
Crni_moj
05:29 11.10.2021.

Ne zaboravimo kojom brzinom su Bugarska i Rumunjska ušli u EU. Stvar je pregovora i interesa velikih sila. Malim zemljama preostaje samo da se dobro udaju.

VL
GO
goran2hr
12:07 11.10.2021.

Pa zbog tuđinskih interesa Hrvatska je jednostrano narušila korektne odnose sa Rusijom, na našu štetu i sramotu. U ratu Rusi nas naoružavaju (naravno ne besplatno). Nakon "Oluje" na prijemu, tada ruski veleposlanik Keresteđijnac čestita Tuđmanu na hrvatskoj pobjedi. Priznali su nam (nadoknadili) i klirinški dug, imali smo dobre gospodarske odnose, te za nas povoljnije cijene plina. Npr. apoteke u Moskvi su izgledale kao da su iz Hrvatske (sve hrvatski lijekovi), u Rusiju smo izvozili 8000T mandarina godišnje... No, Hrvatska je Rusiji nabila sankcije, poslala HV na njihovu granicu kako bi zastrašivali Ruse, a "naš" premijer im poručuje "čiji" je Krim....

VL
CR
crocro
07:28 11.10.2021.

Vučić kaže da će srbija razvijati obrambene snage kako bi odvratila svakog agresora koji bi pokušao porobiti srbiju. Jeli on svjestan što to stalno ponavlja? srbiju neće napasti ili izvršiti agresiju niti jedna članica EU i on to dobro zna, ali zato mu je alibi za naoružavanje nekakva izmišljena eventualna agresija na srbiju. Za razliku od civilizirane Europe, u najnovijoj povijesti upravo je Vučićeva srbija izvršila agresiju na nekoliko međunarodno priznatih država, među kojima je i Hrvatska. A kada govori o agresiji na srbiju, Vučić sigurno misli da bi tu agresiju na srbiju mogla izvršiti Hrvatska, pa se eto mora naoružavati jer nikada nisu sigurni od Hrvatske. Obzirom da su Hrvatska i dr. države izravno osjetile posljedice agresije srbije, i da zbog takve srpske prakse i želje, nije isključeno da agresiju ne bi ponovili, upravo je Hrvatska ta koja bi se trebala naoružavati i razvijati abrambene snage kako se ta agresija ne bi ponovila, tim više što se tako ponašaju jer nisu odustali od velike srbije. Ovaj Vučić je bać licemjer, svjetskog glasa. On se brine da netko ne izvrši agresiju na srbiju a upravo je on taj od koga susjedi trebaju brinuti da njegova srbija ponovo ne krene u ratna osvajanja susjednih zemalja. Mi možemo javno objaviti da brinemo kako se agresija na Hrvatsku ne bi ponovila, jer se dogodila, a neka on javno istakne od koga se boji da ne izvrši agresiju na srbiju? On se boji onih koji nikada nisu tuđe ratom osvajali.

VL
DU
Deleted user
06:22 11.10.2021.

Vec cinjenica da je Lavrov dosao u Srbiju 2 puta u zadnjih godinu dana je pobjeda za Srpsku diplomaciju. Ako nista Srbija ima donekle suverenu vanjsku politiku. To potvrdjuje i Merkelica koja je na oprostajnoj turneji otisla ravno u Bg a Zg zaobisla u sirokom krugu. Hrvatska vanjska politika ne postoji, svodi se na nekakvo papagajsko ponavljanje svega onoga sto dolazi iz Bruxellesa (a to su vrlo cesto nesuvisle gluposti...). Medjutim, sto ocekivati od premijera kojemu je vlastita karijera puno bitnija od interesa zemlje i cija se vlast bazira na glasovima HDZ uhljeba. Ponavljam - imamo sto zasluzujemo.

VL
M3
Miške 3
05:23 11.10.2021.

Tramp je dao Vučiću ključ od Bijele kuče, na što je Vučić posebno ponosan. A sad glumi sreću s Lavrovom, cincar. Misli da su Rusi bedaki.

VL
IS
istinomer
13:18 11.10.2021.

Ventili i podzemna skladišta dobrog dela ruskog gasa za Evropu , uistinu su u Srbiji . Zašto obrisaše luminaxa ?

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
12:15 11.10.2021.

Ona blesava Europska Komisija koja ima suludu ideju da se po gradovima vozi 30km/h bi se trebala ovakvim stvarima baviti. Samo su korak do trazenja ravnih krastavaca u teglicama, dok im Putin kolo vodi gdje god moze

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
07:59 11.10.2021.

Gas po ceni od 270e, Europi za 520e.Juče se madjarska zahvalila Srbiji, Hrvatska se kroz Madjarsku priključuje 2022, danas se rep. Srpska I BiH priključila, krak juzni tok prema Grčkoj kroz Srbiju za 1 godinu. Vrednost tranzita ostavlja Srbiji oko 700miliona Eura, a 2023 1 Mlrd Eura godisnje.. Samo hebi Vučke..

VL
PA
pajper
07:16 11.10.2021.

Madjari i Srbijanci plaćaju plin 270 dolara za tisucu kubika,ako tako ostane plašim se da neće imati zdravu konkurenciju.

VL
ZB
Zoki-Bijela
11:21 12.10.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo

VL
MR
mrkvax
08:28 11.10.2021.

Naravno Vučka ..nije sramota puzati moliti i prostirati se pred jačima ali zato je nemilosrdan prema slabijima...

VL
Avatar CroPatria
CroPatria
15:40 11.10.2021.

Trebali su nazvati ovaj događaj "sumit siromašnih" a ne "sumit nesvrstanih". Svih sto tamo imaju skupa GDP ko jedna Poljska.

VL
DI
dinol
10:21 11.10.2021.

Nije ga sram niti cetnickog huskanja u Glini 1995!!

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
06:56 11.10.2021.

Po cemu je srpska politika razlicita od Sjeverne Koreje?

VL
DU
Deleted user
12:12 11.10.2021.

Srbija vrlo uspješno koristi i EU i Rusiju za svoje interese. Naravno problem će nastupiti onog trenutka kada Srbija bude morala izabrati jednu stranu. Koju god stranu da odabere, druga će svoje uloženo htjeti vratiti ili bar razbiti, tu ležiži tragedija Srbije već treći puta u bližoj povijesti.

VL
GO
goodbadugly
08:07 11.10.2021.

Veli Vučič Lavrovu, pomagajte braćo Rusi, sve osvajačke ratove koje smo započeli, sve smo izgubili i svaki puta sve manji postali, ako tako nastavimo ratovati postati ćemo Beogradski pašaluk.

VL
Avatar CroPatria
CroPatria
10:43 11.10.2021.

Srbija je u velikom problemima ove zime. Svi razumiju zašto je Vučić jedini u Europi u panici oko rasta cijena plina. To je tako kada ovisiš o samo jednom izvoru eneregije, Rusiji, gdje ne postoji diversifikacija. Srbija je u poziciji Ukrajne. Moraju raditi što im Rusija kaže, nemaju drugi izvor energije. Hrvatska je srećom već 2019 vidjela da će biti kriza pa je ubrzala gradnju LNG-a, a prije tjedan dana se spojila na Turski tok.

VL
ZA
zagabria111
09:22 11.10.2021.

Lavrov je uvaženi diplomat ali Rusija se miješa u odnose na Balkanu i pomaže Srbiji u širenju kaosa i teritorijalnoj ekspanziji. Kao takvima uloga im je imperijalna i negativna. Nažalost jer za razliku od Srba od tog naroda sam očekivao više

VL
Avatar CroPatria
CroPatria
10:26 11.10.2021.

Njega nije sramota ništa. I što zove ovaj događaj "nesvrstani" a pozvao Ruse ? Koga on zajebava osim Srbijanaca...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.