Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranački skup SNS-a

Vučić komentirao hrvatsku kupnju Rafalea: Misle da su najjači, ali nešto uskoro stiže u Srbiju

Beograd: Aleksandar Vučić obišao prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme
B.P./ATAImages/PIXSELL
28.11.2021.
u 08:23

U povodu hrvatske kupnje francuskih zrakoplova Rafale, Vučić je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više nitko ne bi mogao ponižavati "kao devedesetih i dvijetisućitih godina".

Srbijanski predsjednik i čelnik vladajuće stranke Aleksandar Vučić najavio je u subotu da se više neće kandidirati za predsjednika SNS-a i da će Srbija nabaviti novo oružje još brže nego neki u regiji kako je više nitko ne bi ponižavao. Na stranačkom skupu Srpske napredne stranke Vučić je pred više od 15.0000 tisuća članova u Štark Areni rekao da će ostati na čelu SNS-a do parlamentarnih izbora 3. listopada.

Najavio je da se na sljedećoj Skupštini SNS-a neće kandidirati za predsjednika Srbije istaknuvši da dok je SNS na vlasti, "vodit će samostalnu, neovisnu i suverenu politiku u interesu njezinih građana". "Pokušat ću da vas vodim u još jednu pobjedu, a od vas tražim da ona bude najuvjerljivija do sada", poručio je Vučić na skupu u povodu 13. obljetnice stranke, nazvanom "svečana akademija".

Video: Prelet Rafalea iznad Zagreba

"Dok ste vi dolazili mirno, autobusima, neki drugi - kojih je višestruko manje - ponašali su se drugačije", rekao je Vučić. Time se osvrnuo na blokadu prometnica koju su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu i još nekoliko gradova Srbije proveli aktivisti ekoloških pokreta i udruga građana prosvjedujući protiv najavljenog otvaranja rudnika litija na području Jadra u zapadnoj Srbiji.

Srbija danas u svemu očekuje uspjeh, istaknuo je Vučić i ocijenio da će "kumulativno gledajući 2020. i 2021. Srbija  biti zemlja s najvećim ekonomskim rastom u cijeloj Europi", što je propraćeno burnim pljeskom.

Srbija se naoružava da je više nitko ne bi ponižavao

Srbija se "nalazi na europskom putu", rekao je Vučić. No Srbija "neće napustiti svoje prijatelje" niti se odreći "prijateljstva s Rusijom i Kinom", a niti će se te dvije zemlje odreći prijateljstva sa Srbijom, ustvrdio je.

U povodu hrvatske kupnje francuskih zrakoplova Rafale, Vučić je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više nitko ne bi mogao ponižavati "kao devedesetih i dvijetisućitih godina".

"A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale", rekao je Vučić.

Ponovio je svoje ranije poruke da se "više neće ponavljati Oluje, Bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske".

Komentara 119

Avatar MBF
MBF
08:56 28.11.2021.

Nitko vas ne bi ponizio 90-tih i 2000-tih da niste napadali i vršili genocid nad drugima. Nažalost, srpski svijet ponovno ima huškača na rat koji sanja nedosanjane snove o veličini. Samo se nadamo da će Srbi progledati i uputiti se prema miru i skladnom životu sa susjedima.

Avatar Togzm
Togzm
09:09 28.11.2021.

Kako bi vi rekli, zoboli nas uvo. Mi smo svoj Bljesak i Oluju ostvarili

Avatar jeremija1
jeremija1
09:38 28.11.2021.

aha, znači priznal je da smo ih ponizili 90-tih. Vidiš, zna i on, samo kad hoće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije